Ingezonden persbericht


Zweedse wintersport extra vroeg van start

In Zweden is de winter dit jaar vroeg ingevallen en daarom zijn de meeste wintersportgebieden in Midden en Noord Zweden al weer geopend. In grote delen van de Zweedse provincies Dalarna en het ietwat noordelijker gelegen Jämtland-Härjedalen is tot een halve meter verse sneeuw gevallen. De primeur was dit jaar voor Idrefjäll, waar op 10 oktober van dit jaar voor het eerst weer de lange latten konden worden uitgetest.

De meeste wintersportgebieden zijn niet ingesteld op zo´n vroege winter. Ook in het bij de Zweden zelf zo populaire skigebied Sälen viel zo´n 40 centimeter sneeuw. Volgens Jonas Mareniusson, manager van SkiStar Sälen, is het voor het eerst in jaren dat de winter zo vroeg haar intrede heeft gedaan. Op vrijdag 28 oktober gaan de liften bij het in Sälen gelegen Stora Backen in Tändådalen open. Om dat te vieren kan er het hele weekend gratis geskied worden.

In het noordelijker gelegen skistation Vemdalen staat de opening voor dit seizoen gepland in het weekend van Allerheiligen op 5-6 november aanstaande.

Noot aan de redactie: (