Time : 10:38:16 AM
Date : Friday, October 28, 2005
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Liverpool FC- RSC Anderlecht op Belgische bodem?
Regerend kampioen Liverpool FC speelt op grasmat van Belgische makelij

Dendermonde, 28 oktober 2005

Dinsdag geeft de huidige Champions League kampioen Liverpool FC in het Anfield stadion partij aan RSC Anderlecht. Deze Champions League wedstrijd wordt beslecht op Belgische bodem. Het Belgische bedrijf Desso DLW Sports Systems leverde de grasmat, die versterkt werd met meer dan 20 miljoen kunstgrasvezels.

Gras laten groeien is op zich niet zo'n probleem in Engeland. Er is voldoende neerslag en genoeg licht. Tribunes worden echter steeds hoger gebouwd, zodat het daglicht en de wind op bepaalde plaatsen het gras moeilijk bereiken. Dit belemmert de verankering van de wortels en daarmee de groei van het gras. Daarom opteerde Liverpool FC in 2001 voor een uniek systeem, het zogenaamde DD GrassMaster-veld. Dit gepatenteerde grassysteem bestaat uit een natuurgrasveld waarin meer dan 20 miljoen kunstgrasvezels geïnjecteerd worden. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels. Op die manier verankeren de graszoden tot een zeer stevig veld.

Topclubs zoals Real Madrid, Feyenoord, Lokomotiv Moskou en Sporting Lissabon spelen in hun stadion al enkele seizoenen op dit type veld. Vanavond kan Anderlecht al kennismaken met dit systeem, tijdens de wedstrijd tegen Lokeren. Sporting Lokeren speelt sinds dit seizoen op een DD GrassMaster-veld.

Achtergrondinformatie:

Over het DD GrassMaster-systeem
Het DD GrassMaster-systeem is een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Deze vezels worden 20 cm diep in de natuurlijke grasmat geïnjecteerd door een computergestuurde machine. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels. De kunstgrasvezels maken 7 % uit van het hele voetbalveld en verankeren de graszoden tot een zeer stabiel en vlak veld.

Het totaalgewicht van de geïnjecteerde kunstgrasvezels, zo'n 7500 kg, komt overeen met het gewicht van een volledige kunstgrasmat. Toch voelt een DD GrassMaster-veld aan als een 100 % natuurgrasveld. Wereldwijd spelen en trainen 200 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden. DD GrassMaster is een gepatenteerd product van Desso DLW Sports Systems uit Dendermonde. Zowel FIFA als UEFA keurden het DD GrassMaster-systeem goed voor alle internationale wedstrijden.

Over Desso DLW Sports Systems

Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en kantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 45 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries. Het bedrijf viert in 2005 zijn 25-jarig bestaan in de kunstgrasmarkt en heeft in die tijd zo'n 40 miljoen m² kunstgras aangelegd.

Voor meer info:
Helga Webers, verantwoordelijke marketing & communicatie hwebers@armstrong.com
tel 052/ 262 512
gsm 0474/ 994 250
Desso DLW Sports Systems
R. Ramlotstraat 89
9200 Dendermonde
www.dessodlw.com

URL: http://www.dessodlw.com Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations:

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR