Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Laagste Punt bereikt in bouwput Pieter Vreedeplein Tilburg

Den Haag/Tilburg, 28 oktober 2005 - Vandaag wordt het bereiken van het laagste punt gevierd in de bouwput van het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Inmiddels wordt er gewerkt aan het storten van beton op de -3 laag van het Pieter Vreedeplein. Deze laag ligt elf meter onder de grond. Ondertussen wordt er vanaf de begane grond ook al naar boven gewerkt, zodat al in het voorjaar van 2006 het hoogste punt bereikt wordt.

Programma Pieter Vreedeplein
In de onderste twee lagen van het gebouw (met drie lagen onder de grond) wordt de toekomstige parkeergarage gerealiseerd met in totaal ruim 800 plaatsen. Op de -1 laag, de begane grond en + 1 laag komen winkels; daarboven worden woningen gebouwd. Naast dit programma van parkeren, winkelen en wonen maakt ook een bioscoop met zeven zalen en een Family Entertainment Center onderdeel uit van het project.

De toekomst van het Pieter Vreedeplein op de ramen van La Place/V&D Vanaf afgelopen maandag zijn de ramen in Restaurant La Place in V&D voorzien van afbeeldingen van het Pieter Vreedeplein. Op de afbeeldingen is onder andere informatie te vinden over het aantal winkels, de bioscoop en de parkeergarage, die vanaf 2007 te vinden zijn op het Pieter Vreedeplein.

Tevens is er een 'infocube' geplaatst in het Restaurant. Deze 'infocube' (informatie-kubus), geeft informatie over het toekomstige Pieter Vreedeplein. In de infocube is ook een 3d-beeld opgenomen van het plein.

De infocube zal overigens op meerdere plaatsen te zien zijn. Zo staat er een 'infocube' bij: - Naber Makelaars, - Meeùs Makelaars, - de Stadswinkel en de - Openbare Bibliotheek.

Stand van zaken City Center Passage
Binnenkort start de sloop van de City Center Passage. Daarna zal de bouw starten van de nieuwe straat met 1.100 m2 winkels en 15 woningen.

Huurders Pieter Vreedeplein
Van het totale aantal winkelmeters is inmiddels zo'n 60% verhuurd. Grootste huurders zijn The Sting (2.600 m2) en Media Markt (5.000 m2). Verder zullen onder andere ook Men at Work, Hessels Schoenen, Esprit en Sacha zich in het project vestigen.

Pieter Vreedeplein is een ontwikkeling van de Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V.; een joint venture van Bouwfonds MAB Ontwikkeling en de gemeente Tilburg. Cório is als belegger van de commerciële voorzieningen, gezien het lange termijn belang hiervan, nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces. Eigenaar van de 30 huurwoningen is Amvest.

Kijk voor de laatste informatie ook op www.pietervreedeplein.com !

einde bericht.

Voor meer informatie en/of fotomateriaal:
Bouwfonds MAB Gemeente Tilburg
Claire Laarman, communicatie Jorien Hormann, communicatie t. 070 3068 427 t. 013 540 8332
e. claarman@mab.com e. jorien.hormann@tilburg.nl

www.pietervreedeplein.com


---- --