Gemeente Rotterdam


---


Nr. 182
28 oktober 2005

Wolfert van Borselenpenning voor

ing. D. van Well

Dick van Well heeft gisteren de Wolfert van Borselenpenning ontvangen uit handen van wethouder Wim van Sluis. Hij kreeg de onderscheiding tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het bestuur van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf - Waterweggebied (AVBB-W), in Congrescentrum Engels in het Groothandelsgebouw. Dick van Well kreeg de penning als blijk van waardering voor zijn inspanning voor milieuvriendelijk bouwen, voor een optimale relatie met het beroepsonderwijs en het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de bouw.

De heer Van Well trad in 1992 toe tot het bestuur van AVBB-Waterweggebied. Een jaar later werd hij voorzitter, een functie die hij dertien jaar heeft vervuld. Van Well heeft tijdens zijn voorzittersperiode vele zaken op het gebied van de bouwnijverheid in gang gezet. Belangrijk hierbij was zijn functie als bindende factor tussen de verschillende AVBB-bedrijven en zijn inzet in de laatste fase van het landelijke fusieproces. Op 1 januari 2005 is door fusie de landelijke organisatie 'Bouwend Nederland' ontstaan, de vereniging van bouw- en infrabedrijven. De naam AVBB-Waterweggebied verandert vanaf vandaag in 'Bouwend Nederland-afdeling Rijnmond, een zelfstandige afdeling van Bouwend Nederland.

Naast zijn inspanning voor het fusieproces ging zijn aandacht ook uit naar het investeren in kwaliteit op de werkvloer. En dat betekende veel ruimte voor vakopleidingen en intensieve samenwerking met het beroepsonderwijs, om vakbekwame en gemotiveerde mensen een kans te geven zich te ontwikkelen binnen de bouwwereld.

Tijdens zijn toespraak prees wethouder Wim van Sluis de betrokkenheid en inspanning van Dick van Well bij de begeleiding van schoolverlaters en de samenwerking om de kwaliteit en veiligheid van bouwplaatsen te waarborgen.

De heer Van Well komt in aanmerking voor de Wolfert van Borselenpenning op grond van het criterium: "Personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving in haar geheel, dan wel groepen daaruit". De onderscheiding herinnert aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

noot voor de redactie/