Vlaamse overheid

Vlaamse Regering in kort bestek - 28 oktober 2005

Op voorstel van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

De Vlaamse Regering keurt het besluit goed met de lijst van onroerende goederen die worden overgedragen van het Gemeenschapsonderwijs naar de Vlaamse Autonome Hogeschool Antwerpen.


* * *

In uitvoering van CAO I hoger onderwijs keurt de Vlaamse Regering principieel het besluit goed over de verlofstelsels voor de personeelsleden van de Vlaamse hogescholen en van de Hogere Zeevaartschool. Het besluit regelt de moederschapsbescherming, het omstandigheids- verlof en het verlof voor deeltijdse prestaties. Het wordt op de agenda geplaatst van het Vlaams onder- handelingscomité voor het hoger onderwijs.


* * *

In uitvoering van CAO VII hecht de Vlaamse Regering haar principiële goedkeuring aan het besluit over de verdeling van personeelsleden die ten behoeve van het buitengewoon onderwijs, het volwassenenonderwijs, het deeltijds kunstonderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding met verlof zijn voor de ondersteuning van de lokale inspraakorganen. Vanaf 1 september 2005 kunnen de vakorganisaties daarvoor over zes personeelsleden beschikken met een verlof wegens bijzondere opdracht. Over dit besluit wordt nog met de representatieve vakorganisaties onderhandeld in de betrokken comités.

Op voorstel van Vlaams minister Inge VERVOTTE:

De Vlaamse Regering keurt principieel een besluit goed over de boekhouding en het financieel verslag voor de voorzieningen in bepaalde sectoren van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Het besluit wil de boekhoudregels van de verschillende sectoren vervangen door de boekhoudregels die van toepassing zijn op de rechtsvorm in kwestie, waardoor een vereenvoudiging wordt doorgevoerd. De voorzieningen moeten dan voor de boekhouding niet meer voldoen aan een specifieke regelgeving in verband met de subsidiëring, maar kunnen de algemene boekhoudregels toepassen. De minister kan wel aanvullende regels opleggen per sector. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

In het kader van de implementatie van het Vlaams Strategisch plan 'Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden' kent de Vlaamse Regering respectievelijk 683.000 euro, 410.000 euro en 318.000 euro subsidie toe aan de centra voor Algemeen Welzijnswerk de Kempen in Herentals, De Poort in Brugge en Metropool in Berchem. Het strategisch plan voorziet de creatie van drie functies op het terrein: een beleidsfunctie, een organisatie-ondersteuningsfunctie en een traject- begeleidingsfunctie.


* * *

De Vlaamse Regering kent 400.000 euro subsidie toe aan het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk vzw in Berchem voor de uitvoering van de overeenkomst met de Vlaamse Gemeenschap met betrekking tot de ondersteuning van forensische opdrachten in de centra voor algemeen welzijnswerk voor de periode van 1 mei 2005 tot 30 april 2006.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

Om aan het oneigenlijk gebruik van voertuigen van het type 'lichte vrachtwagen' een einde te stellen, hecht de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, haar definitieve goedkeuring aan een ontwerpdecreet tot invoering van het begrip 'lichte vrachtauto' in het wetboek van de met inkomensbelastingen gelijkgestelde belastingen. Ze keurt ook definitief het ontwerpdecreet goed dat instemt met het samenwerkingsakkoord tussen de drie gewesten betreffende de vermelde wijziging van het wetboek, met inachtneming van de fiscale neutraliteit en ter voorkoming van de concurrentie van de gewesten op het vlak van de inschrijving van voertuigen. De ontwerpdecreten worden ingediend bij het Vlaams Parlement.


* * *

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de algemene toelichting bij de initiële begroting van de Vlaamse Gemeenschap voor 2006 en machtigt de Vlaamse minister bevoegd voor de begroting deze in te dienen bij het Vlaams Parlement onder voorbehoud van technisch nazicht.


* * *

De Vlaamse Regering keurt het ontwerpdecreet met begeleidende bepalingen van de begroting 2006 en de memorie van toelichting definitief goed. Het ontwerp- decreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van Vlaams minister Bert ANCIAUX:

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan het Nationaal Actieplan voor Kinderen. Ze gelast haar ministers de doelstellingen en acties die in het Nationaal Actieplan zijn opgenomen en die aansluiten bij hun bevoegdheden, op te volgen en te implementeren in functie van de uitvoering van het tweede Vlaamse jeugdbeleidsplan dat eind dit jaar zal worden voorgesteld.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering definitief tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid (IVA) 'Vlaams Agentschap voor Internationale Samen- werking' binnen het beleidsdomein 'buitenlands beleid, buitenlandse handel, internationale samenwerking en toerisme'. Met dit agentschap volgt Vlaanderen andere toonaangevende landen op het vlak van internationale solidariteit (zoals Zweden en Denemarken) die via een zelfstandig agentschap op een moderne en efficiënte manier aan ontwikkelingssamenwerking doen.


* * *

De beleidsnota Buitenlands Beleid 2005-2009 voorziet dat in verband met de relaties met elk van de buurlanden van Vlaanderen een strategienota wordt opgesteld. Die nota legt voor de komende periode de prioriteiten vast inzake de samenwerking, bepaalt de doelstellingen en duidt instrumenten aan om deze doelstellingen te bereiken. De Vlaamse Regering neemt akte van de Strategienota Nederland en keurt de daarin voorgestelde strategische doelstellingen met het oog op het verder uitbouwen van de relatie Vlaanderen-Nederland goed. Ze zal binnen elk beleidsdomein de nodige acties ondernemen voor de realisatie van de aanbevelingen en zet hiervoor de nodige budgettaire en personele middelen in. De strategienota wordt ook naar het Vlaams Parlement gezonden.


* * *

In het kader van Beter bestuurlijk Beleid en de overgang naar een nieuwe organisatiestructuur voor zowel het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap als de Vlaamse wetenschappelijke instellingen en de Vlaamse openbare instellingen, veranderen een aantal personeelsleden van werkgever. Voor alle personeelsleden is een vlotte migratie en de verdere correcte uitbetaling van hun loon (inclusief aanverwante elementen zoals kinderbijslag, vakantiegeld, eindejaarstoelage, enzovoort) cruciaal. De Vlaamse Regering keurt daarom een reeks concrete beleidsmaatregelen goed om de gevolgen van personeels- migraties tussen diverse rechtspersonen op te vangen.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS en van Vlaams minister Marino KEULEN:

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering definitief tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid 'Agentschap voor Binnenlands Bestuur' binnen het beleidsdomein Bestuurszaken.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS en van Vlaams minister Kris PEETERS:

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering definitief dat de Vlaamse Reguleringsinstantie van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) mag toetreden tot de 'pool van de parastatalen', zodat ze kan genieten van de wettelijke pensioenregeling.

Op voorstel van Vlaams minister Kris PEETERS:

De Vlaamse Regering hechtte eind juli haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet over de oprichting van sectorale bodemsaneringsfondsen. Bepaalde bodemverontreinigingen zijn sectorgebonden. Deze sectoren willen de saneringskosten spreiden en een financierings- systeem opzetten dat gedeeltelijk of geheel door de sector zelf kan worden georganiseerd. Naast de spreiding van de saneringskosten zouden de bodemsaneringsfondsen ook aangepaste en eenvoudige administratieve procedures aanbieden en instaan voor een degelijke kennisopbouw inzake gelijkaardige bodemverontreinigingen. Na advies van de SERV, de MiNa-raad en de Raad van State wordt de decreettekst gesplitst in een aantal onderafdelingen en volgen er een aantal wijzigingen. Onderafdeling 1 bevat de bepalingen over de doelstellingen en erkenning van bodemsaneringsorganisaties. Met onderafdelingen 2 en 3 wordt meer duidelijkheid gebracht in verband met de taken die een organisatie zeker moet uitvoeren, en taken die zij facultatief kan uitvoeren. Tevens is er onder meer een opsplitsing gemaakt tussen verplichte bijdrage en vergoeding. Gelet op de aard van de wijzigingen wordt het voorontwerp van decreet opnieuw principieel goedgekeurd en voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

Sedert 1 juli 2004 is het nieuwe decreet 'openbaarheid van bestuur' van kracht. Met het openbaarheidsdecreet worden de principes van de eerste pijler inzake openbaarheid van milieu-informatie uit het Aarhus-Verdrag geïmplementeerd in de Vlaamse regelgeving. In dat verdrag komen zowel de passieve (het vrijgeven van informatie wanneer de burger hierom verzoekt) als de actieve openbaarheid (verzameling en verspreiding van informatie op actieve wijze door de overheid) aan bod. Voor het aspect 'actieve' openbaarheid wordt daarbij veel belang gehecht aan de verspreiding van milieu-informatie via elektronische weg. De Vlaamse Regering keurt nu, na advies van de SERV, de MiNA-raad en de Raad van State een besluit definitief goed dat uitvoering geeft aan die kaderbepaling. Het besluit geeft een opsomming van de milieu-informatie die op elektronische wijze moet worden verspreid. Er wordt geopteerd voor een gedifferentieerde aanpak, waarbij niet alle milieu-instanties in Vlaanderen gehouden zijn tot het verspreiden van dezelfde milieu- informatie. De minimale informatie die op het niveau van het Vlaamse Gewest moet worden verspreid, bevat onder meer de internationale milieuverdragen, de milieu- regelgeving, milieubeleidsdocumenten, milieuplannen en milieuprogramma's, opvolgingsverslagen, het Milieu- en Natuurrapport en meetgegevens. Voor milieuvergunningen, milieu-effectrapporten, milieubeleidsovereenkomsten en veiligheidsrapporten volstaat het dat op elektronische wijze bekend wordt gemaakt waar deze informatie kan worden ingezien of verkregen. Voor provincies en gemeenten gelden gelijkaardige maar minder verregaande verplichtingen.


* * *

De integrale regelgeving van toepassing op ingedeelde inrichtingen is gebundeld in de titels I en II van het VLAREM. Titel I regelt de meldings- en vergunnings- procedure. Titel II bevat de algemene en sectorale milieuvoorwaarden die van toepassing zijn op deze ingedeelde inrichtingen. Deze VLAREM-regelgeving moet vrij frequent worden bijgewerkt enerzijds als gevolg van nieuwe of gewijzigde EG-regelgeving, anderzijds als gevolg van de evolutie van de stand van techniek en kennis van de risico's die maakt dat de technische normering moet worden geactualiseerd. Met het oog op duidelijkheid en doorzichtigheid en om het aantal besluiten tot wijziging van VLAREM zo beperkt mogelijk te houden, wordt geopteerd maximaal te werken met het systeem van 'verzamelbesluiten'. De Vlaamse Regering keurt nu een eerste verzamelbesluit principieel goed. Het gaat om wijzigingen en aanpassingen die noodzakelijk zijn om vastgestelde errata te corrigeren en de omzetting van Europese regelgeving te vervolledigen. Het verzamel- besluit wordt voor advies voorgelegd aan de SERV en de MiNa-raad.


* * *

Bij decreet van 7 mei 2004 werden onder meer het 'Agentschap Natuur en Bos' (ANB) en het 'Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek' (INBO) als intern verzelf- standigde agentschappen (IVA's) opgericht. De Vlaamse Regering keurde begin juli principieel een voorontwerp van wijzigingsdecreet goed dat het decreet van 7 mei 2004 op een aantal punten aanpast. Er werd al vroeger beslist dat aan de IVA's ANB en INBO geen rechtspersoonlijkheid moest worden toegekend wegens het gunstige budgettaire effect voor de Vlaamse overheid. Daarom moeten de oprichtingsbepalingen in het decreet van 7 mei 2004 worden opgeheven. Daarnaast wordt geopteerd voor een meer logische schikking van taken en bevoegdheden. Het opstellen van het milieurapport wordt daarom niet toevertrouwd aan het INBO, maar aan de IVA Vlaamse Milieumaatschappij voor Water en Lucht. Tijdens de vorige legislatuur viel de keuze om het takenpakket van de sectie 'Lucht' en de sectie 'Geluid, Trillingen, Niet- ioniserende straling' van de afdeling Algemeen Milieu- en Natuurbeleid van AMINAL onder te brengen bij de IVA Vlaamse Milieumaatschappij voor Water en Lucht. Nu worden die taken toevertrouwd aan het departement binnen het Vlaamse ministerie voor Leefmilieu, Natuur en Energie. Tot slot wordt de naam van de IVA Vlaamse Milieumaatschappij voor Water en Lucht gewijzigd in IVA Vlaamse Milieumaatschappij. Het ontwerp van wijzigingsdecreet wordt nu, na advies van de Raad van State, definitief goedgekeurd en ingediend bij het Vlaams Parlement.


* * *

De Vlaamse Regering keurt principieel het model van aangifte goed voor de vestiging en de invordering van de Grootschalig Referentiebestand-heffingen (GRB). Het wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State. Het GRB voor Vlaanderen behelst een databanksysteem waarin grootschalige referentiegegevens over het grondgebied van het Vlaamse Gewest worden opgenomen, bijgehouden en toegankelijk gemaakt. De financiering wordt door de helft gedragen door het Vlaamse Gewest. De andere helft wordt gedragen door de nutssector via een heffingsregeling.


* * *

Op 24 december 2004 machtigde de Vlaamse Regering de bevoegde minister een beperkte offerteaanvraag uit te schrijven voor de onderhoudsbaggerwerken in de Noordzee, de maritieme toegang en de havens van Oostende en Zeebrugge. Na grondig onderzoek en beoordeling van de ingediende offertes, beslist de Vlaamse Regering nu om de basisofferte voor de percelen I, II en III te gunnen aan de tijdelijke handelsvennootschap 'Noordzee en Kust', die de meest voordelige offerte had ingediend.


* * *

Het Vlaams regeerakkoord 2004-2009 stelt dat de Antwerpse regio recht heeft op een regionale zakenluchthaven. Er wordt niet enkel voor gekozen om de luchthaven in Deurne te behouden maar tevens de mogelijkheid tot optimaal gebruik van de huidige start- en landingsbaanlengte te verzekeren. Omwille van veiligheidsredenen moet er een oplossing komen voor de bomen op en rond het Fort III in Borsbeek, die uitsteken boven de veiligheidsvlakken en het luchtverkeer hinderen. De Vlaamse Regering keurt nu een ontwerpovereenkomst goed met de gemeente Borsbeek om dit probleem op te lossen. Ze draagt de bevoegde minister op de ontwerpovereenkomst met de gemeente Borsbeek te finaliseren en de definitieve overeenkomst aan de Vlaamse Regering voor te leggen.

Op voorstel van Vlaams minister Marino KEULEN:

De Vlaamse Regering wijzigt principieel de volgende drie besluiten: over de kwaliteitsbewaking, het recht van voorkoop en het sociaal beheersrecht op woningen; over de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor (studenten)kamers en over de heffing ter bestrijding van leegstand en verkrotting. Bedoeling is de bijsturing van de techniek en de criteria volgens dewelke woningen en kamers ongeschikt kunnen worden verklaard. De wijziging van de bestaande regelgeving bestaat uit twee onderscheiden luiken. In een eerste luik worden de oude technische verslagen voor de beoordeling van de kwaliteit van woningen en kamers vervangen door nieuwe, die aangepast zijn aan de problematiek en de verzuchtingen 'op het terrein'. In een tweede luik wordt de bestaande regelgeving op enkele punten bijgeschaafd en werden enkele verbeteringen aangebracht. Concreet gaat het om de afstemming van de aanvraag van conformiteitsattesten van woningen op het aanvraagsysteem van kamers. Hierdoor wordt een gelijke behandeling voor alle verhuurders- eigenaars bewerkstelligd. Een tweede wijziging betreft de incorporatie van de brandonveiligheid in de technische beoordeling. Dit houdt in dat rekening wordt gehouden met vaststellingen door de brandweer van brandonveilige woningen of kamers. Een laatste juridisch-technische wijziging betreft een verduidelijking van de schorsende werking van het beroep tegen het besluit van de burgmeester tot ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring. Het wijzigingsbesluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

De gemeenten in de Vlaamse rand rond Brussel worden geconfronteerd met blijvende prijsstijgingen van bouwgronden, woningen en appartementen. Het is een feit dat die prijsstijgingen en de uitwijkingsdruk die daarmee gepaard gaat, zich uitbreiden tot alle gemeenten van het herkomstgebied van het Investeringsfonds voor Grond- en Woonbeleid voor Vlaams-Brabant (Vlabinvest). De Vlaamse Regering keurt daarom, in opvolging van haar regeringsverklaring, de uitbreiding van het werkings- gebied van Vlabinvest principieel goed. Daar waar de huidige regelgeving onderscheid maakt tussen doel- en herkomstgebied, komt dit onderscheid in de nieuwe regelgeving te vervallen. Nu is er enkele sprake van het werkgebied, dus daar waar de woonprojecten met sociaal karakter worden gerealiseerd. Dit werkgebied omvat alle gemeenten in het arrondissement Halle-Vilvoorde en de gemeenten Bertem, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren gelegen in het arrondissement Leuven. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

De Vlaamse Regering beslist principieel tot wijziging van het besluit van 11 juni 2004 tot vaststelling van het statuut van de gewestelijke ontvangers. Met de wijziging wordt het statuut van de gewestelijke ontvangers aangepast aan de wijzigingen van het Vlaams Personeelsstatuut, tengevolge van sectorale akkoorden en wijzigingen van federale wetgeving. Verder worden er een aantal sociale voordelen ingevoerd, die ook toegekend worden aan de Vlaamse ambtenaren. Ten slotte worden een aantal errata gecorrigeerd. Het wijzigingsbesluit wordt nu voorgelegd aan het betrokken sectorcomité en aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Kathleen VAN BREMPT:

De Vlaamse Regering stemt in met een koninklijk en ministerieel besluit over de inschrijving van voertuigen. Het betreft onder meer de afschaffing van de retributie voor de inschrijving van kentekenplaten (behalve de gepersonaliseerde) en de gewijzigde toekenning van TX-, TXH- of TXL-kentekenplaten aan taxi's of voertuigen die verhuurd worden met bestuurder.


* * *

Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat instemt met het samenwerkingsakkoord tussen de federale staat, de gewesten en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de meerwaardeneconomie. Dit samenwerkings- akkoord is een verlenging van een gelijkaardig akkoord over de sociale economie. Dat omvatte de ontwikkeling van drie pijlers: sociale economie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en diensteneconomie. Het nieuwe akkoord creëert een inhoudelijk kader gekoppeld aan wederzijdse engagementen. Het ontwerpdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.


* * *

De Vlaamse regering stemt in met een ontwerp-KB tot wijziging van een KB inzake uitvoering van de Europese richtlijnen over de goedkeuring van motorvoertuigen en aanhangwagens. Het gaat om een loutere omzetting van vier Europese richtlijnen in Belgische regelgeving.


-----
einde

-----