Time : 4:25:08 PM
Date : Friday, October 28, 2005
Sender Name: Fedichem

Chemie: actiebereidheid reëel, vele productie-installaties draaien verder in alle veiligheid

Brussel, 28 oktober 2005. Tijdens de actie- en stakingsdag van vrijdag 28 oktober heeft Fedichem, dank zij de gewaardeerde nauwe contacten met tientallen leden in het hele land, permanent een stand van zaken kunnen opmaken van de toestand en de eventuele schade van de ondernemingen. Tal van medewerkers toonden duidelijk hun bezorgdheid voor de eindeloopbaanproblematiek, maar op veel plaatsen kon de productie in alle veiligheid blijven draaien. De informatie die de beide openbare omroepen hierover 's ochtends verschaften was dus niet accuraat.

In de sector heeft een reëel aantal medewerkers deelgenomen aan de nationale betoging en de bijhorende stakingsactie, om hun bezorgdheid te uiten over de eindeloopbaanproblematiek.

In het grootste deel van de bedrijven - waaronder de Antwerpse petrochemie, die in ons land het zwaartepunt van de chemieproductie uitmaakt - werden door een degelijk voorafgaand overleg de effecten van de stakingsactie gekanaliseerd zodat de chemie-installaties op een volstrekt veilige manier verder konden blijven draaien.

In een beperkt aantal bedrijven en regio's werd de productie volledig onderbroken of met een groot economisch verlies teruggeschroefd.

Informatie:
Fedichem, Federatie van de Chemische Industrie van België,
Paul Clerinx
Tel. 02-238.97.94
pclerinx@fedichem.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL