Gemeente Hoogeveen

28 september 2005

Afzender: College van B&W

Hoogeveen doet mee aan Zilverrail

Dinsdag 28 oktober gaan zoân vijftien Hoogeveense jongeren in de trein in discussie met Hoogeveense âkopstukkenâ. De discussie is onderdeel van Zilverrail, een landelijk jongerenevenement ter ere van het zilveren jubileum van koningin Beatrix. De gemeente organiseert de discussie samen met de jeugdraad Hoogeveen.

Zilverrail rijdt in de herfstvakantie door Nederland, die dinsdag van Hoogeveen naar Leeuwarden. Onderweg is in elk rijtuig iets te beleven voor jongeren, van muziek tot sport. Eén rijtuig is gericht op De Schreeuw, waarbij jongeren kunnen aangeven wat ze veranderd willen zien in hun leefomgeving.

âDe Schreeuwâ is door gemeente en jeugdraad vertaald in âJouw ding in Hoogeveen!â. Rond dit thema zijn drie stellingen. Dit zijn âer is genoeg te doen in je vrije tijd in Hoogeveenâ, âjongeren willen later werken in Hoogeveenâ en âde school stoomt mij klaar voor de samenleving.â

De jongeren die meedoen aan de discussie worden ervoor uitgenodigd. Daarnaast is er plek voor zoân 500 jongeren in de trein. Gratis kaarten zijn te bemachtigen via www.zilverrail.nl. De scholen voor voortgezet onderwijs hebben promotiemateriaal ontvangen.

Behalve jongeren doen de volgende Hoogeveense âkopstukkenâ mee aan het debat: burgemeester Wim Urlings, de wethouders Jan Stoefzand en Thijs Leistra, Casper Houtzager (filiaalmanager Content uitzendbureau), Hans Hornstra, decaan/docent aan de RSG Wolfsbos, Gert Jan Metz, vestigingsmanager van het CWI, Erwin Noorman jongerenwerker SWW en Mark Robijn namens de jeugdraad. Ook wordt nog een huisarts benaderd.

Het college wil de uitkomsten van de discussie op de een of andere manier betrekken bij de vorming van nieuw jeugdbeleid.

Meer informatie is te vinden op www.zilverrail.nl en www.hoogeveen.nl/zilverrail

---