Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

En binnen brandt de open haard.

Herfstmarkt en heerlijk wilddiner
in sfeervol Carlton Ambassador

Den Haag, oktober - Veel groot en klein wild is er niet in de residentie. Vandaar dat het Haagse Carlton Ambassador hotel samen met zijn leveranciers in de herfst het wild voor een speciale wildavond naar Den Haag haalt. Met als hoogtepunt natuurlijk een uitgelezen viergangendiner met kostelijke wildgerechten van chef-kok Peter Deemter en zijn brigade. Op 28 oktober is het zover. Dan is er de traditionele Wild- en Wijnavond, waarbij hoornblazers de gasten verwelkomen.

Hoornblazers
De atmosfeer in en rond het Carlton Ambassador leent zich natuurlijk perfect voor zo'n evenement. De hoge bomen in herfstkleuren aan de brede Sophialaan, die 'roerloos op de nabije winter wachten', vormen een prachtig decor voor de hoornblazers van Jachtvereniging Waalsdorp, die bij de entree van het hotel de gasten een waardig welkom bezorgen. Brandende fakkels lichten de in jachtkledij gestoken jagers bij. Binnen brandt de open haard.

Wild- en wijnavond
Tijdens het informele aperitief in de Ambassador Club laten diverse van de vertrouwde leveranciers van Carlton Ambassador de gasten kennismaken met hun producten. De bezoekers van de inmiddels traditionele 'Wild- en Wijnavond' kunnen op 28 oktober diverse wildhapjes proeven van wildspecialist Driessen en verder is er een uitgebreide wijnproeverij van importeur L'exception Cordier. Wijnspecialist Paul Schmit, van het wijnadviesbureau Passie voor Wijn, zal tijdens de proeverij en het diner alles vertellen over de wijnen en de combinaties met wildgerechten.

'Vergeten groentes'
Groenteboer Rungis heeft een showtafel met 'vergeten groentes' en allerlei andere herfstspecialiteiten.Truffelspecialist en banketbakkerij Lentz zorgt voor herfstige chocoladetruffels gevuld met Jägermeister, die natuurlijk kunnen worden geproefd. Kortom, de culinaire liefhebber mag deze heuse herfstmarkt annex in Carlton Ambassador niet missen. De prijs voor het avondvullend programma bedraagt E 72,50 per persoon, inclusief aperitief, diner met bijpassend wijnarrangement. Natuurlijk kunnen er gasten blijven slapen in één van de riante kamers van het Carlton Ambassador. Er is een arrangement voor euro 135,- p.p. met overnachting en uitgebreid ontbijt. Voor meer informatie en reserveringen: 070 363 03 63.

Het Carlton Ambassador ligt in het groene hart van Den Haag; omgeven door de statige panden van internationale organisaties, multinationals en ambassades. Een historische buurt, een historisch pand. Dicht in de buurt van het Nederlands Congres Centrum en op loopafstand van het Vredespaleis en luxe winkelstraten met boetieks, antiquairs, galeries en gezellige bars en restaurants. De vaste, tevreden gasten komen uit de diplomatieke wereld en zakenwereld (en soms zelfs Koninklijk), en ook leisure gasten vinden hun weg naar het Carlton. In maart 2005 viert het wonderschone hotel haar 10-jarig jubileum in de huidige vorm. Meer informatie op website www.carlton.nl/ambassador