Ingezonden persbericht

Jesus Volt brengt eigenzinnige blues

ZWANENBURG, 20051011 -- De Franse band Jesus Volt is met hun benadering van de blues werkelijk grensverleggend te noemen. Dit viertal presteert het namelijk om de blues te moderniseren dankzij smaakvol ingebrachte toefjes elektronica waardoor er een eigen en specifieke sound ontstaat. Op deze manier proberen ze door te dringen tot de essentie van die muziek. Jesus Volt, een unicum in het muzikale circuit, komt in oktober - na hun zeer succesvolle toernee afgelopen maart - wederom naar Nederland voor een aantal optredens en ter promotie van hun nieuwe cd.


Jesus Volt is in 1998 opgericht en aanvankelijk was het de bedoeling om als gewone bluesband een mix van covers te brengen, een heel klassieke bluesband. Maar dat pakte al snel anders uit. Doordat de band in eerste instantie zonder drummer van start ging, kwamen de bandleden er al gauw achter dat de covers door deze samenstelling een apart geluid kregen. Deze ontdekking moedigde de band aan om eigen materiaal te componeren en er ontstond na verloop van tijd een eigen sound. Ook de diverse muzikale achtergronden van de vier bandleden hebben er voor gezorgd dat er een meltingpot is ontstaan van waaruit de verschillende stijlen zoals r&b, hardrock, punk en funk tot een bijzondere mix samengesmolten zijn. Maar de blues blijft, als wortel van alle muziek, hun belangrijkste inspiratiebron.

De allereerste cd genaamd "Always Drunk Never Sad" stamt uit 2000 en bevat juweeltjes als "Hometown Blues" en "Checkin' Upon My Babe". Deze cd werd enthousiast door de pers ontvangen en beloofde veel voor de toekomst. Dat we hierin niet teleurgesteld werden, bleek wel met de opvolger uit 2003, "Electro Button Funky CoXXX". Deze cd werd geproduceerd door niemand minder dan de talentvolle Belgische producer Jean Marie Aerts, in 2003 nog uitgeroepen tot beste producer van dat jaar. Aerts is o.a. bekend van het werk met Arno, Beverly Jo Scott en Urban Dance Squad. Deze samenwerking én met de toevoeging van electro en funk maakt dat dit album een lust is om naar te luisteren. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw meesterwerk met als producer Tony Cohen, bekend van zijn werk met Nick Cave. De verwachting is dat deze cd eind december op de muzikale planken ligt.

Afgelopen juni heeft Jesus Volt samen met de populaire Amerikaanse bluesrock gitarist Joe Bonamassa, een optreden verzorgd voor de Duitse TV show Rockpalast. De band heeft hier een geweldige indruk achtergelaten en bewezen dat zij meer in hun mars heeft.

De line up van de band bestaat uit 'rasta' Magic Doudous (drums), Lenine MacDonald (bas), Mr. Clit Tao (gitaar) en Lord Tracy (zang).

Jesus Volt is een band die vanaf de eerste minuut op het podium staat als een huis en waar de energie van afstraalt. Dit alles gebracht met een enorm enthousiasme, humor en een ongelooflijk bekwaam vakmanschap maakt dat je om deze band gewoon niet heen komt!


Zwanenburg, 10 oktober 2005


Optredens Jesus Volt in Nederland
Vrijdag 28 oktober 2005 - Total Music te Schiedam
Zaterdag 29 oktober 2005 - Bluesfestival te Schijndel
Zondag 30 oktober 2005 - Backstage te Deventer (17.00 uur)

Website: www.jesusvolt.com (onder het kopje media is een uitgebreide EPK te vinden met beeld-, geluid- en fotomateriaal)




Ingezonden persbericht