PERSBERICHT / UITNODIGING

De dichter Benne van der Velde (1974) debuteert op 28 Oktober a.s. met zijn bundel 'Opgeruimd razen' bij uitgeverij kleine Uil. www.kleineuil.nl

Benne woonde tot vorig jaar in Vlaardingen, maar nu in Nijmegen. Dit biedt de mogelijkheid om dit vreugdevolle feit dubbel te vieren. U bent dan ook van harte uitgenodigd op de volgende data:

Vrijdag 28 Oktober, van 19:00 tot 22:00 uur in het Visserijmuseum te Vlaardingen. http://www.visserij-museum.nl/ Westhavenkade 53/54 3131 AG Vlaardingen.

Vrijdag 4 November, van 19:00 tot 22:00 uur in filmhuis LUX te Nijmegen.

http://www.lux-nijmegen.nl/index-frame.html Marienburg 38/39 6511 PS Nijmegen.

In beide gevallen geldt het eerste uur als een inloopuur. De officiële programma's beginnen om 20:00 uur.

In Vlaardingen zullen de volgende dichters voordragen:

Daniel Dee
Tsead Bruinja

Peter de Groot

Annelieke van Mens

Martijn van Dijk

Kees Alderliesten (stadsdichter van Vlaardingen)

In Nijmegen zullen dit zijn:

Robin Gerritsen

Marjolein Pieks

Guido Hogenbirk

Natascha Struijker Boudier

Lucas Laherto Hirsch

Merijn Hilte (stadsdichter van Nijmegen)

Waarna de band Fedchenka voor een spetterend slot zal zorgen. www.fedchenka.com

De presentatie van beide avonden is in handen van Coen Peppelenbos. Voor meer informatie benne_van_der_velde@hotmail.com of 06 102 58 151 of www.benne.web-log.nl Voor meer informatie over de bundel kunt u contact opnemen met de uitgeverij.

Benne van der Velde was redactielid bij de literaire tijdschriften Renaissance en Op Ruwe Planken, op dit moment is hij redactielid bij het literaire tijdschrift Krakatau. Hij publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen, was als organisator betrokken bij de LateLetterenLive-avonden van de Nijmeegse studentenvereniging Diogenes en hij zag tot nu toe 3 toneelstukken van zijn hand opgevoerd worden door verschillende theatergroepen. Van der Velde is ook op het podium in zijn element. Zo stond hij o.a. op Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en De Parade.

De uitgever over zijn werk:

In de debuutbundel Opgeruimd razen van Benne van der Velde is een romantische realist aan het woord. Van der Velde schrijft graag over de grote thema's uit de literatuur: liefde, verlangen, vergankelijkheid, maar zijn taalgebruik is speels en zijn woordkeus toegankelijk. Poëzie die wars is van pretentie; poëzie die blijk geeft van gevoel voor taal.

Alvast bedankt voor uw aandacht.