Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Nieuw Bergen

26 oktober 2005

Embargo tot 28 oktober 2005 22.00 uur

Veertien Koninklijke Onderscheidingen bij brandweer Bergen

Vanwege hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Bergen en de regio ontvangen veertien leden van de vrijwillige brandweer Bergen vrijdag 28 oktober een Koninklijke Onderscheiding.

Alle betrokkenen worden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen. Gelet op de aard, de duur en de uitstraling van hun activiteiten voor de samenleving worden ze allemaal benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Klaverdijk overhandigt de onderscheidingen vrijdag 28 oktober om 20.30 uur tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. De feestavond vindt plaats brandweerkazerne, De Flammert 1026 in Nieuw Bergen.

In de bijlage staan de namen van de decorandi en hun specifieke taken bij de vrijwillige brandweer Bergen. Door een wijziging in het decoratiebesluit is het mogelijk om vrijwilligers bij de brandweer die 20 jaar activiteiten hebben verricht en nog als vrijwilliger werkzaam zijn, te decoreren. De gemeente Bergen is een van de eerste gemeentes in Nederland die gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Nog meer onderscheidingen
Veertien leden van de vrijwillige brandweer zijn een tijd geleden geslaagd voor het diploma brandweerduiker. Zij ontvangen allen een speld als waardering voor hun inzet.

Vijf leden van de vrijwillige brandweer ontvangen een onderscheiding van de Nederlandse Vereniging Brand- en Rampenbestrijding NVBR).

Daarnaast ontvangen nog vijf leden een onderscheiding vanwege hun jubileum bij de vrijwillige brandweer Bergen, vier brandweermannen zijn 20 jaar lid, een brandweerman is 30 jaar lid.

De onderscheidingen aan de brandweerduikers, de onderscheidingen van de NVBR en de onderscheidingen vanwege het persoonlijk jubileum vinden ook plaats op vrijdag 28 oktober in de brandweerkazerne. Deze onderscheidingen worden echter om 19.00 uur uitgereikt.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -