VVD



Nieuws

28 okt 2005 - VVD wil meer aandacht voor
natuur op scholen

Tijdens de behandeling van de landbouwbegroting heeft VVD-Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff gepleit voor extra financiële middelen voor agrarisch natuurbeheer.

Zij is ook van mening dat jongeren veel meer in aanraking moeten komen met natuur en alles wat daarin leeft.

In het debat schetst Snijder een toekomstbeeld voor Nederland waarin kinderen weer weten dat de melk van de koe komt en zij graag met hun ouders op stap gaan in de natuur. Uit onderzoeken van Alterra en Staatsbosbeheer blijkt dat 70 procent van de jongeren nooit in de natuur komt. De computer heeft een sterke plaats ingenomen binnen onze maatschappij met als gevolg dat jongeren niet meer of nauwelijks in aanraking komen met natuur en alles wat daarin leeft. De VVD wil dat scholieren veel meer in contact komen met de natuur. De biologieles mag niet enkel uit boeken komen. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kon zich in het betoog vinden en heeft toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

De VVD heeft de minister gevraagd om meer geld voor agrarisch natuurbeheer. Onder druk van de VVD en het CDA heeft de minister ingestemd een bedrag van 30 miljoen euro (over zes jaar) extra te reserveren voor agrarisch natuurbeheer. Hierdoor zullen er voldoende financiële middelen komen om de SAN (subsidieregeling agrarisch natuurbeheer) aanvragen voor 2006 en de volgende jaren te kunnen honoreren.

Klik hier voor de volledige inbreng van Janneke Snijder tijdens de behandeling van de Landbouwbegroting

27 oktober 2005

Janneke Snijder-Hazelhoff: j.snijder@tweedekamer.nl