Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
2 november 2005
nummer:
40
|                                                                              |
Op vrijdag 28 oktober 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Afrondende werkzaamheden en ophoogwerkzaamheden Rivium Op het bedrijvenpark Rivium zijn in de afgelopen jaren verzakkingen opgetreden. Onderzoek naar de verzakkingen is afgerond. Voorgesteld wordt om bijvoorbeeld zand te vervangen door een ander lichter materiaal. In november kan met de afrondende werkzaamheden en ophoogwerkzaamheden worden gestart. Uitgangspunt is dat alle bedrijven zoveel als mogelijk bereikbaar blijven. Het college stemde in met de afronding van de werkzaamheden.

DCMR Milieudienst Rijnmond
Het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke regeling van de DCMR Milieudienst Rijnmond de Ontwerp 3e begrotingswijziging 2005 en de Ontwerp 1e begrotingswijziging 2006 aan. Wijzigingen betreffen onder andere een aanpassing op de werkplannen van de deelnemers en de uurtarieven niet te wijzigen ten opzichte van 2005. Het college stelde het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vast.

Bouwvergunning
Er is een bouwvergunning ontvangen voor het bouwen van een semi-permanent schoolgebouw op het perceel Pelikaanweg 3. Het betreft een uitbreiding van de huisvesting van het Comenius College met een beperkte instandhouding van circa 10 jaar. In deze periode zal een plan voor permanente huisvesting, dat op dit moment wordt opgesteld, worden uitgevoerd. Het college verleende de vergunning.

Op dinsdag 1 november 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Bijdrage gemeente Capelle aan den IJssel aan de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan Het college besluit een bedrag van E 65.000,-- (E 1,-- per inwoner) beschikbaar te stellen. Het college mandateert burgemeester Van Doorne om een specifiek project te zoeken waaraan de bijdrage zal worden besteed.

Beleidslijn maatwerkvoorzieningen openbaar vervoer Het college heeft kennisgenomen van de Beleidslijn maatwerkvoorzieningen openbaar vervoer van de Stadsregio Rotterdam. In deze nota geeft de Stadsregio, als verantwoordelijk orgaan voor het openbaar vervoer, aan welke vormen van lokaal maatwerk bestaan en hoe hiermee moet worden omgegaan. Door middel van een antwoordbrief heeft het college onder meer aangegeven dat in Capelle aan den IJssel mogelijk de behoefte zal bestaan aan lokaal openbaar busvervoer als aanvulling op het reguliere buslijnennet. Het college stelt dan ook de voorwaarde dat de beleidslijn hiertoe alle mogelijkheden moet binnen.

Anticyclische begrotingssystematiek
De raad nam een motie aan waarin aan het college gevraagd werd om na te denken over de mogelijkheden tot een anticyclisch beleid. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het aanleggen van een anticyclische reserve tijdens economische groei. Het college besluit niet over te gaan tot het voorstellen van een anticyclische reserve. Dit omdat door het concentreren van de integrale keuzes en afwegingen bij de Voorjaarsnota er tijdig op zaken ingespeeld kan worden en beleid kan worden aangepast.

Kringloopwinkel
Voor de vestiging van de kringloopwinkel aan de Mient 24-26 wordt een vrijstellingsprocedure doorlopen. Tijdens de ter inzage legging is door de bewoners van Arica 59-67 een zienswijze ingediend. Het college besloot de zienswijze te weerleggen en de vrijstellingsprocedure te vervolgen.

Eervol ontslag Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs Besloten is om met ingang van 1 januari 2006 de verordeningen waarop BOPO is gestoeld in te trekken. Daarom wordt het bestuur eervol uit haar functie ontheven. Het college stelde het ontwerp raadsvoorstel en -besluit vast. .

CityTec
Het college besloot om met CityTec een reclameovereenkomst aan te gaan inzake lichtmastreclame.

Ouderenhuisvesting De Rozenburcht
Ouderenhuisvesting De Rozenburcht wordt vervangen door een nieuw zorgcentrum dat gerealiseerd wordt op basis van de door de gemeente met Com.wonen en ZB Capelle afgesloten overeenkomst. De bewoners worden tijdelijk gehuisvest in een tijdelijk gebouw aan het Hollandsch Diep. In verband met vertraging van de bouw besloot het college ZB Capelle toe te staan het pand De Rozenburcht tot uiterlijk 1 maart 2006 te gebruiken als ouderenhuisvesting.

Informatiebord IJsseloord
Het college besloot in principe over te gaan tot het plaatsen van een informatiebord over de geschiedenis van het Molukse woonoord IJsseloord aan de Groenedijk. De Historische Vereniging Capelle en de Molukkenraad ondersteunen de plaatsing.

Projectsubsidie
Het college nam de rapportage projectsubsidie per 1 oktober 2005 voor kennisgeving aan. In de rapportage staan de door de gemeente toekende subsidies aan projecten.


---