Volker Wessels Stevin NV

Bouw fabriek Kappa Van Dam gestart in Helmond

Helmond, 28 oktober 2005 - Op vrijdag 28 oktober is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe fabriek van Kappa Van Dam op het Bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant (BZOB) in Helmond. Hiermee wordt de realisatie van deze belangrijke investering van Kappa Packaging een feit. Op het totale terrein van 6,5 hectare wordt een uiterst moderne fabriek neergezet van 27.000 m2. Met de realisatie welke wordt uitgevoerd door Stam + de Koning Bouw, dochter van het VolkerWessels-concern, is ruim 20 miljoen euro gemoeid. Als alles volgens planning verloopt, wordt de fabriek in het begin van 2007 opgeleverd.

Mede door procedures met betrekking tot de ruimtelijke ordening en compensatie van natuurgebieden, alsmede door de wereldwijde economische recessie zijn betrokken partijen erg verheugd dat de daadwerkelijke realisatie van de nieuwe fabriek aan het BZOB kan plaatsvinden.

Vanaf 2000 hebben Kappa Van Dam, Stam + De Koning - Vastgoed en Bouw, Volker Wessels Vastgoed en de gemeente Helmond intensieve onderhandelingen gevoerd over het verplaatsen van de huidige fabriek van Kappa Van Dam aan de Kanaaldijk Noord-West in verband met de realisatie van het woningbouwproject De Groene Loper op die plaats. De komende jaren worden hier 350 woningen en appartementen gerealiseerd. De eerste kaveluitgifte daarvan start naar verwachting in het voorjaar van 2006. De totale investeringen in de Groene Loper bedragen 120 miljoen euro.

Met een heuse ontploffing is het officiële startsein gegeven door heer Van Banning van Kappa Packaging en de heer Jacobs - burgemeester van de gemeente Helmond.Het feestje is niet alleen gevierd door een selecte groep mensen. Alle medewerkers van Kappa Van Dam zijn met bussen naar hun toekomstige werkplek vervoerd en hebben in de feestvreugde kunnen meedelen.