Ingezonden persbericht

Stichting Leeuwarden Handbalstad organiseert uniek vierlanden toernooi

LEEUWARDEN, 20050819 -- Van 28 tot en met 30 oktober organiseert de Stichting Leeuwarden Handbalstad voor het eerst een sterk bezet vierlandentoernooi in Leeuwarden. Deelnemende landenteams zijn: Egypte, Roemenië, Tsjechië en het nationaal herenteam van Nederland. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond, dat vandaag bekend maakte wie de nieuwe bondscoach is van het Nederlands Herenteam.


De nieuwe bondscoach voor het heren A-team is een oudgediende onder de Nederlandse coaches. De Limburger Pim Rietbroek, tot afgelopen seizoen twee jaar trainer bij het Limburgse V&L en daarvoor zeer succesvol bij het Belgische Eynatten is tot 1 juni 2007 aangesteld tot de eerste man bij het Nederlands heren handbalteam. De eerste keer dat Rietbroek als bondscoach actief zal zijn is bij het vierlanden toernooi dat door de Stichting Leeuwarden Handbalstad wordt georganiseerd.

Met dit toernooi start Nederland de voorbereiding op het kwalificatie toernooi voor het WK dat in 2007 in Duitsland plaats zal vinden. Als assistent en coach bij het nationale juniorenteam heeft het Nederlands handbalverbond Harrie Weerman, momenteel commercieel manager bij E&O en vorig seizoen interim coach bij E&O, aangesteld.

Pim Rietbroek was eerder met HC Eynatten in 2003 te gast in Leeuwarden op het internationaal toernooi voor clubteams, waar zijn ploeg toen als vierde eindigde.

De voorbereidingen voor het vierlandentoernooi zijn in volle gang; het wedstrijdprogramma zal in september beschikbaar komen. Er zal op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld worden in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden.
Het is de eerste keer dat een dergelijk handbalevenement in Leeuwarden, c.q. Noord-Nederland zal plaatsvinden en verwacht wordt dat het een groot aantal bezoekers zal trekken.
Op zaterdag 29 oktober wordt een clinic georganiseerd voor trainers en coaches.

De Stichting Leeuwarden Handbalstad heeft als doel om het handbal in Leeuwarden en de regio te promoten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frits Feddema telefoon: 0653135797

Of Piet Feddema telefoon 0651356914.




Stichting Leeuwarden Handbalstad