Politie Zeeland

---

Boeiende ketensamenwerking
Politie Zeeland en PI Torentijd

Een - voor Nederland - uniek samenwerkingsverband viert het eerste lustrum! Ruim vijf jaar verzorgt het personeel van de Penitentiaire Inrichting (PI) Torentijd in Middelburg de arrestanten voor politie Zeeland. In deze periode is het fundament gelegd voor een meerjarige en structurele samenwerking, die concreet gestalte heeft gekregen in de bouw van een eigen politiecellencomplex binnen de muren van de PI Torentijd. Dit gebouw is inmiddels al enige tijd in gebruik.

Op vrijdag 28 oktober 2005 om 13.30 uur wordt het eerste lustrum gevierd met een receptie in de PI Torentijd, waarbij ook gelegenheid is om een kijkje te nemen in het nieuwe politiecellencomplex.

Ook zal de verdere samenwerking tijdens deze bijeenkomst worden bezegeld door de ondertekening van een meerjarig convenant.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

13.30 - 14.00 uur Ontvangst in het politiecellencomplex, Torentijdweg 5 te Middelburg

14.00 - 14.35 uur Welkomstwoord J.B.J. Hattinga Verschure
en toespraken door

P.J.M. van der Sande
sectordirecteur gevangeniswezen

J.M. Schouwenaar
korpsbeheerder politie Zeeland

F.P. Goudswaard
korpschef politie Zeeland

14.35 - 14.45 uur Ondertekening convenant

14.45 - 15.30 uur Bezichtiging politiecellencomplex

vanaf 15.00 uur Receptie in de PI Torentijd

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.