Politie Zeeland


---


W-6973-2005 Diefstal uit woning, Vlissingen

Tussen vrijdagochtend 09.00 uur en vrijdagmiddag 16.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Bonedijkestraat in Vlissingen.
Uit de woning zijn dvd-apparatuur en computerapparatuur met een totale waarde van enkele honderden euro's weggenomen.
De toegang tot de woning is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.


W-6974-2005 Vrachtauto gekanteld, Zoutelande

Vrijdagmiddag rond 14.00 uur is een de Werendijke bij Zouteland een vrachtauto met aanhanger gekanteld.
De 41-jarige bestuurder van de vrachtauto met aanhanger uit Den Bommel reed over de Werendijke komende uit de richting van Biggekerke.
Volgens eigen zeggen moest de 41-jarige man uit Den Bommel uitwijken voor een tegenligger die, door een inhaalmanoeuvre, gedeeltelijk op zijn weghelft kwam.
De vrachtwagenchauffeur raakte met zijn combinatie in de berm en begon te slingeren. Hierdoor kwam de aanhanger gedeeltelijk op zijn kant in de berm terecht.
De aanhanger, geladen met paardenmest, is door twee kranen recht gezet. De rijbaan van de Werendijke is van 14.00 uur tot 17.00 uur in beide richtingen afgesloten geweest. Het verkeer is omgeleid via Meliskerke.


W-6975-2005 Weggenomen verkeersborden

Tijdens het onderzoek, in verband met de mishandeling op het Stationsplein in Arnemuiden (zie persbericht W-6966-2005), is gebleken dat de gisteren aangehouden 19-jarige Vlissinger in de periode van augustus tot oktober verkeersborden heeft weggenomen.
De borden, ongeveer 20 stuks, zijn in Middelburg, Arnemuiden en Vlissingen weggenomen. De man heeft de diefstallen bekend.


W-6976-2005 Aanrijding in Middelburg

Vrijdagmiddag rond 14.30 uur vond er op de kruising Generaal Hakewill Smithlaan, President Rooseveltlaan in Middelburg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
De 70-jarige bestuurder van de personenauto uit Middelburg reed over de Generaal Hakewill Smithlaan gaande in de richting van de President Rooseveltlaan.
Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 17-jarige bestuurster van de bromfiets uit Middelburg.
Er was alleen materiële schade.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.