Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt grootscheepse verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM, 28 oktober 2005

Politie houdt grootscheepse verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een grootscheepse verkeerscontrole heeft de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, vrijdagmiddag en avond maar liefst 567 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Tijdens de actie, die duurde van 15.30 tot 21.30 uur, waren in totaal 75 politiemensen van de teams Bergen op Zoom Zuid, Halsteren, Courage en het Verkeershandhavingsteam op de been. Zij controleerden onder meer op de Randweg West (rijrichting snelweg), Rooseveltlaan (rijrichting snelweg), Antwerpsestraatweg en de Boulevard.

Er werd bij de controle gelet op de technische staat van motorvoertuigen, het kunnen tonen van bescheiden en documenten, rijden onder invloed van alcohol of drugs, drugsbezit en alle overtredingen gepleegd door bestuurders en inzittenden van voertuigen (dragen van autogordel, rijgedrag enz.) Tevens werd op verschillende locaties in de stad op snelheid gecontroleerd.

Uitgangspunt van de controle was het terugdringen van verkeersslachtoffers en het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Resultaten

Op de Ravelstraat zijn tijdens een snelheidscontrole 877 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. Van hen reden er 119 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Aan de Guido Gazellelaan reden 63 van de 941 gecontroleerde automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 76 km/u. Ook op deze weg binnen de bebouwde kom geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/u. Een automobilist maakte het erg bont. De man scheurde met een snelheid van 110 km/u door de bebouwde kom van Bergen op Zoom. Hij kon direct zijn rijbewijs achterlaten op het politiebureau.

Drie Belgen werden aan de Rooseveltlaan aangehouden toen bij controle van hun auto 500 gram hennep werd gevonden.

Twee automobilisten liepen tegen de lamp toen zij onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. Eén van hen bleef onder de limiet. De ander blies op het ademanalyse apparaat een waarde van 420 ug/l. Een derde chauffeur kon mee naar het bureau, omdat de politie vermoed dat hij deelnam aan het verkeer terwijl hij onder invloed was van drugs. Hem is een bloedproef afgenomen. Het resultaat van deze test laat nog enige tij op zich wachten.

Auteur: Henk Snepvangers