Hard Bass opnieuw in de Jaarbeurs


04.07.2005 / 11:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: B2s events bv

Hard Bass opnieuw in de Jaarbeurs

ROTTERDAM - De Jaarbeurs in Utrecht is op zaterdag 29 oktober 2005 voor de tweede keer het decor van het hardstylefeest Hard Bass. Na de succesvolle editie in de evenementenhal op 23 oktober vorig jaar, heeft organisator B2S de Jaarbeurs opnieuw als locatie gekozen. Van 22.00 uur tot 07.00 uur kunnen 20.000 bezoekers kijken en luisteren naar meer dan dertig dj's en live-acts die alle hardere stijlen binnen de dance vertegenwoordigen. De line-up wordt op maandag 1 augustus bekend gemaakt via de website van B2S.

Hard Bass bestaat ditmaal uit drie area's: de mainstage, de 'battle area' en een oldschool/early rave/hardcorea area. Deze worden verspreid over vier zalen. Omdat Hard Bass inmiddels meer is dan alleen een hardstyle-evenement, zullen op de mainstage alle harde stijlen achtereenvolgens gedraaid worden. De opbouw is respectievelijk als volgt: jumpstyle, hardhouse, hardstyle, hardtechno, (industrial) hardcore.

B2S neemt met de 'battle area' afscheid van de populaire dj-battles die vorig jaar in de Jaarbeurs hun première beleefden. Een aantal topdj's in het hardere segment zullen in deze area onderverdeeld in duo's anderhalf uur lang tegen elkaar 'strijden' om de eer.

Het thema van deze Hard Bass is Crime Scene Investigations, kortweg CSI. De bezoekers zullen in de area's dan ook in alle facetten worden onderworpen aan geheimzinnige 'causes and causalities'.

De voorverkoop begint op zaterdag 9 juli exclusief via www.ticketonline.nl De reguliere voorverkoop gaat op zaterdag 16 juli van start via de verkooppunten van Ticketbox en alle Free Record shops. Kaarten kosten 37,75 euro (ex fee), VIP-kaarten (zeer beperkte oplage) bedragen 50 euro (ex fee).

Achtergrond:
Hard Bass is ontstaan in de Rotterdamse club Tropicana. Omdat het feest hier uit zijn jasje groeide, besloot organisator B2S er een groot indoor evenement van te maken. De eerste editie werd gehouden op 8 februari 2003 in de Statenhallen in Den Haag. Daarna verhuisde Hard Bass naar de SilverDome in Zoetermeer waar alle (3) edities uitverkocht waren. Hard Bass wordt twee keer per jaar georganiseerd. De vorige editie had plaats op 2 april.

Algemene informatie:
Datum: zaterdag 29 oktober 2005
Naam: Hard Bass
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Tijd: 22.00 - 07.00 uur
Prijs: 37,75 (ex fee), VIP 50,00 (ex fee)
Internet: www.b2s.nl

Noot: