Protestantse Kerk in Nederland


29 oktober: Ontmoetingsdag Open Deur

Veel mensen geloven dat wonderen bestaan. Maar wat noem je een wonder? Een onverwachte genezing? Een droom die uitkomt? Een teken van een overleden dierbare? En komen wonderen van boven of zijn ze toeval? Hangt het er maar van af hoe je kijkt of hoe je gelooft, en komen dan de wonderen vanzelf? In de bijbel staan ook verhalen over wonderen. Hoe kun je die lezen? En hoe verhouden die wonderen uit de bijbel zich tot de wonderen van tegenwoordig?

Kerkinactie Binnenland organiseert samen met de redactie van oecumenisch maandblad Open Deur een dag waarop u zich kunt verdiepen in alle wonderen om ons heen. De dag vindt plaats op zaterdag 29 oktober in het Johannescentrum in Utrecht.

De dag begint met een verhaal en biedt twee workshoprondes met onder meer bibliodrama naar aanleiding van de genezing van een verlamde man door Jezus, wonderverhalen in de bijbel, schilderen naar aanleiding van een bijbels wonderverhaal en kijken naar een aflevering van het TV-programma Wonderen bestaan en daarover doorpraten.

Meer informatie, ook over opgave, bij de redactie van Open Deur, tel. (079) 363 31 75 (ma, do en vrij) of e-mail opendeur@boekencentrum.nl. Meedoen kost EUR 11,-, inclusief lunch.