Protestantse Kerk in Nederland


29 oktober: dag voor vrijwilligers in migrantenwerk

Vrijwilligers die werken met migranten krijgen vaak kritiek en cynische opmerkingen te horen. Er is veel ongenoegen in onze multiculturele samenleving en die krijgen de vrijwilligers vaak over zich heen. De projectgroep Migrantenweek organiseert op 29 oktober een werkdag in Amersfoort waarin het uitwisselen van ervaringen en het delen van inspiratie centraal staan.

Op deze werkdag worden mensen die werken met en voor migranten aangemoedigd en nieuwe ideeën gegeven. De dag staat in het teken van Samenleven in verscheidenheid.
Na een welkom door Kathleen Ferrier (voorzitter Migrantenweek en Tweede Kamerlid van het CDA) zal ds Mechteld Jansen spreken over het omgaan met weerstanden in de samenleving als je werkt voor en met migranten. Zij zal dit met praktische vragen en voorbeelden verhelderen.
De groepen kunnen hun ervaringen delen op de markt van vraag en aanbod tijdens de lunchpauze. In het middaggedeelte kan iedereen uit twee van de vier workshops kiezen. Het aanbod is: dialoog tussen geloofsovertuigingen; dialoog tussen blanke en migrantenkerken; omgaan met verschillen op de werkvloer en werken voor ongedocumenteerden. De werkdag wordt afgesloten met een gezamenlijke viering.

De dag vindt 29 oktober 2005 plaats in Amersfoort en duurt van 10.00 tot 15.45 uur.
Voor meer informatie, aanmelding en routebeschrijving: www.migrantenweek.nl of stichting Oikos, tel. (030) 236 15 00.