Gemeente Hardenberg


Dit jaar opnieuw een Open Archievendag

Vrijdag 21 oktober 2005

Vanwege het grote succes van de open dag van vorig jaar, organiseert het Gemeentearchief Hardenberg dit jaar opnieuw een open dag. Op 29 oktober opent het Gemeentearchief zn deuren zodat inwoners van de gemeente Hardenberg een kijkje achter de schermen kunnen nemen.

Dit keer wordt tijdens de open dag in samenwerking met de Historische Verenigingen in de gemeente ook een Historische Dag georganiseerd. Dit jaar is voor het thema buren gekozen. In dat kader wordt tijdens de Open Archievendag een vooroudermarkt georganiseerd. In de raad[DEL: s :DEL] zaal worden doorlopend oude foto's, films en presentaties getoond. Verder zijn er de hele dag rondleidingen door de catacomben van het gemeentehuis en de archiefbewaarplaatsen. Ook laat een specialistisch bedrijf op het gebied van restauratie van archiefstukken zien welke schades in archieven voorkomen en hoe deze het best behandeld kunnen worden.

In samenwerking met de overige archiefdiensten in de provincie Overijssel is een informatiefolder vervaardigd over de Landelijke Archievendag. Deze brochure is gratis af te halen in het Gemeentearchief, bij de musea in de gemeente en in de diverse bibliotheken.

De Open Archievendag vindt plaats op zaterdag 29 oktober aanstaande, tussen 10.00 en 16.00 uur. Het Gemeentearchief is gevestigd in het gemeentehuis in Hardenberg aan het Stephanusplein.