Gemeente Almere

Jongeren uitgenodigd om mee te praten over skatebaan Beatrixpark

De skatebaan in het Beatrixpark verkeert in slechte staat. Jongeren hebben regelmatig aangegeven dat de skatebaan niet aan hun eisen voldoet. Maar reparatie en onderhoud gaat meer geld kosten dan daarvoor gereserveerd is. Om een goed afgewogen beslissing te kunnen maken over herstel, vervanging en misschien ook verandering van de skatevoorziening nodigt de gemeente jongeren uit om mee te praten over deze plek.

Op zaterdag 29 oktober 2005 organiseert Talent in Opleiding in opdracht van de gemeente Almere een Skate-event. Dit event vindt plaats op de skateplek in het Beatrixpark tussen 13.00 en 17.00 uur.

Tijdens dit event zijn er onder andere Skatedemonstraties en Skatewedstrijden. Ook is er een DJ die zorgt voor de muziek en zal er een graffiti contest zijn. Tegelijkertijd wil de gemeente inventariseren welke betekenis de skatebaan voor de jongeren heeft. Ook wil de gemeente weten welke inspanningen de jongeren zelf willen leveren om de kosten voor het realiseren en het onderhoud en herstel van deze baan in de hand te houden.

Bij slecht weer gaat het skate-event gewoon door. Het programma wordt dan aangepast.