VU Medisch Centrum

VU medisch centrum viert eerste lustrum

VU medisch centrum bestaat op 1 januari 2006 vijf jaar. Vijf jaar eerder ontstond dit Amsterdams universitair medisch centrum uit een fusie tussen het VU ziekenhuis en de faculteit Geneeskunde van de VU.

VU medisch centrum viert zijn eerste lustrum door gedurende een jaar verschillende activiteiten te organiseren, voor verschillende doelgroepen. Het lustrumjaar start op zaterdag 29 oktober 2005 en sluit naadloos aan op het lustrumjaar waarmee de VU zijn 125-jarig jubileum vierde. VU medisch centrum kijkt terug op een geschiedenis van 90 jaar onderzoek en onderwijs aan de faculteit en 40 jaar patiëntenzorg in het ziekenhuis. De afgelopen vijf jaar zijn deze kerntaken meer en meer in samenhang vormgegeven en uitgevoerd. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Een top-3 notering op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Een nieuw en ambitieus onderwijsprogramma. En patiëntenzorg waarbij de nieuwste inzichten worden ontwikkeld en toegepast.

Studenten profiteren daarvan: het onderwijs professionaliseerde de laatste jaren in rap tempo. Ook patiënten en samenwerkingspartners hebben voordeel van de fusie. De hele keten van zorg valt nu onder één organisatie: van extramurale vakken als huisarts- en sociale geneeskunde tot de klinische (top)specialismen.

In het lustrumjaar viert VU medisch centrum de resultaten die de afgelopen vijf jaar zijn geboekt én laat het zien wat de ambities zijn voor de komende jaren.

VU medisch centrum komt voort uit een christelijke traditie en koppelt geloof in persoonlijke, integere en respectvolle behandeling van mensen aan gezonde ambitie en fundamentele nieuwsgierigheid.

De komende jaren werkt VU medisch centrum onder het motto Kennis maakt ons beter aan het realiseren van zijn ambities. VU medisch centrum wil gezien worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie, een krachtig netwerk en plezier in wat we doen; een excellent centrum voor onderwijs en onderzoek, met onderscheidende patiëntencentra en koploper in patiëntenlogistiek.