Gemeente Woerden

26 oktober 2005

Vernieuwde website streekarchief

Onder de noemer Groenehartarchieven werkt Streekarchief Rijnstreek om Woerden samen met de streekarchiefdiensten van Alphen a/d Rijn en Gouda. Samen hebben zij een gemeenschappelijke website gerealiseerd, www.groenehartarchieven.nl. Zaterdag 29 oktober zal deze website officieel worden gepresenteerd tijdens de landelijke archievendag te Gouda.

Als u de site bezoekt, gaat u ontdekken dat er over het verleden van onder meer de gemeente Woerden al veel informatie te vinden is. In de historische encyclopedie zijn tal van onderwerpen beschreven, zoals bijvoorbeeld de geschiedenis van de Woerdse mart, de Kazerne, de Harmelense duiventoren of het gemaal in Zegveld. Natuurlijk bevat de website een compleet archievenoverzicht en staan er ook indexen op, die vooral de stamboomonderzoeker zal weten te waarderen. Erg populair is de beeldbank waarin honderden fotos en oude ansichten laten zien hoe Woerden en de omliggende dorpen er voor de Tweede Wereldoorlog uit hebben gezien.

De website zal in de loop der tijd verder worden uitgebreid met nóg meer informatie, maar is nu uw bezoek al meer dan waard. Surf dus snel naar www.groenehartarchieven.nl.