Gemeente Dordrecht


---

College Burgemeester en Wethouders geeft toekomst aan het verleden

Landelijke archievendag zaterdag 29 oktober

Karin Notenboom

De Groothoofdspoort, de natuur bij de Kop van `t Land, de Vleeshouwersstraat, de Voorstraat, de Erica en de Grotekerksbuurt......woonhuis of favoriete plek? Tijdens de expositie `Toekomst van het verleden' van het Stadsarchief kan het publiek op 29 oktober vanaf 10.00 uur in de Kunstkerk, Museumstraat 65, kennis maken met de favoriete plekken en woonhuizen van de burgemeester, de gemeentesecretaris en wethouders van Dordrecht. Elk collegelid heeft namelijk een persoonlijke achiefdoos beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling.

Deze archiefdozen en de bijdragen van andere Dordtenaren zullen 15 jaar lang worden bewaard in het nieuwe Stadsdepot. In 2020 wordt de inhoud ervan opnieuw tentoongesteld.

Het thema van de Landelijke Archievendag is `buren'. Ook inwoners van Dordrecht kunnen hun beeld van de stad vastleggen en insturen. Wat is voor hen kenmerkend aan het huidige Dordrecht? Dat kan en mag van alles zijn. Een gebouw, een persoon, een straatbeeld, een evenement, een sfeer, een geluid. Als het maar vast te leggen is in het platte vlak. Het Stadsarchief hoopt dat inwoners aanstaande zaterdag massaal hún beeld van Dordrecht komen inleveren.

Redactie
Karin Notenboom
Communicatie

telefoon (078)639 6908

email kl.notenboom@dordrecht.nl

Informatie
Lobke Broos
Stadsarchief Dordrecht
telefoon (078)649 23 25