Ingezonden persbericht

15e editie beurs Auto-Moto-ITALIA eert Giotto Bizzarrini

Nederlands grootste beurs in Nederland voor liefhebbers van Italiaans ontwerp

HOUTEN, 20050907 -- Auto-Moto-ITALIA is al 15 jaar de beurs met het beste uit Italië ! Op 29 en 30 oktober maakt u in Houten kennis met werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto- en motorindustrie: auto's, motoren, onderdelen, restauratie- en tuningbedrijven, merkenclubs, miniaturen, boeken, documentatie, kunst, Italiaanse etenswaren en modeaccessoires. De 15-jarige Auto-Moto-ITALIA eert dit jaar topontwerper Giotto Bizzarrini.


De beurs laat zien waar de Italiaanse ontwerpers groot in zijn: Alfa Romeo, Abarth, Autobianchi, Aprilia, Bimota, Ducati, De Tomaso, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Lancia, Maserati, Moto Guzzi en Vespa zijn namen die tot ieders verbeelding spreken. Daarnaast is de beurs toegankelijk voor auto's en motoren gefabriceerd in andere landen dan Italië, maar wel afkomstig van de Italiaanse tekentafel. Auto-Moto-ITALIA omvat 10.000 m² beursvloer in het totale complex van het Euretco Expocenter, zichtbaar gelegen aan de A27 naast nieuwe buurman Alfa Romeo Nederland.

Als bezoeker wordt u getrakteerd op een breed scala van historische en hedendaagse voertuigen van bovengenoemde merken. Nou zijn die hedendaagse Italianen niet bepaald alledaags. Een Gallardo, Enzo, TZ en Stratos zijn normale verschijningen op de beurs. Maar jonge Nederlanders vinden het leuk om hun 'Italiaan' specialer te maken. Zo zie je 156, 155, Punto en Stilo in de meest vreemdsoortige uitvoeringen op de beurs en vooral ook rond het Euretco Expocenter. Buiten begint het feest, parkeerplaatsen vol met Italiaans rood én je kunt er proefrijden in een Ferrari, Lamborghini of nieuwe Alfa 159

Nieuw onderdeel op Auto-Moto-ITALIA is de kunstmarkt. Kunstenaars krijgen de kans
hun visie op auto's, motoren én Italië aan het publiek te laten zien.

De organisatie van Auto-Moto-ITALIA leert de bezoekers graag iets bij. Dit jaar gaat de speciale aandacht uit naar de ontwerper BIZZARRINI. Giotto Bizzarrini staat bekend als een van de 'leading engineers' uit de jaren 50 en 60 en is verantwoordelijk voor een aantal beroemde en super auto's ooit gemaakt. Hij werkte voor Ferrari waar hij onder andere de hand had in de Ferrari 250 GTO. Hij ontwierp de beroemde Lamborghini V12 en vele anderen zoals de Alfa Romeo Giulietta Sprint, Lamborghini Miura, ISO Grifo en natuurlijk zijn eigen Bizzarrini's: de 5300, P538, 1900, etc.

Naast de historie van Bizzarrini laat Auto-Moto-ITALIA 'toekomst' zien van deze ontwerper. Op zijn 80e jaar heeft Giotto Bizzarrini in samenwerking met de Universiteit van Rome een nieuwe super sportwagen ontworpen met hybride motor: de Bizzarrini Kjara. De wereld zal weer opkijken naar Bizzarrini, dat kunt u ook in Houten op 29 en 30 oktober.

Open: zaterdag 29 en zondag 30 oktober van 10 - 17 uur.
Toegang: ¤12,50 voor volw. Kind-12 jaar onder begeleiding gratis. Gratis parkeren.
Locatie: Euretco Expocenter - Houten (A27-Utrecht)
Informatie: www.auto-moto-italia.nl of 035 - 6836 990




Auto-Moto-ITALIA / Martin de Vries Promotion