Ingezonden persbericht

PERSAANKONDIGING --- PERSAANKONDIGING --- PERSAANKONDIGIN

Deetman, Opstelten en Vreeman in debat op congres Jonge Democraten

De burgemeesters Wim Deetman, Ivo Opstelten en Ruud Vreeman zullen op 29 oktober debatteren op het congres van de Jonge Democraten in Den Haag. In een debat onder leiding van oud-wethouder van Amsterdam Frits Huffnagel zullen de burgervaders met elkaar de strijd aangaan over de problematiek in grote steden, zoals terrorismedreiging en de zwarte scholen.

Naast het debat over Grote Stedenbeleid, dat op zaterdag van 15.00 uur tot 16.00 uur plaats zal vinden, is op zondagochtend vanaf 10.30 uur Minister van Economische Zaken Laurens-Jan Brinkhorst te gast. Hij zal spreken over de staat van de kenniseconomie en over de toekomst van D66. Op zaterdagochtend is de openingsspreker Mei-Li Vos, voorzitter van de pas opgerichte jongerenvakbond AVV. Zij begint om 10.45 uur. Op het congres zal ook de toekomst van D66 aan de orde komen.

Op dit congres zal tevens het hele Landelijk Bestuur van de Jonge Democraten aftreden vanwege het aflopen van de termijn. Op zaterdagmiddag om 17.25 uur zal de huidige voorzitter Jan Paternotte zijn afscheidsspeech houden, en op het feest op zaterdagavond wordt afscheid genomen van het voltallige bestuur. Op zondagmiddag vanaf 15.25 uur zullen de bestuursverkiezingen voor het nieuwe Landelijk Bestuur plaatsvinden.

De Jonge Democraten zijn met 1800 leden de grootste niet-christelijke politieke jongerenorganisatie van Nederland. Zij voelen zich verbonden met D66. Het congres zal op 29 en 30 oktober plaatsvinden in Theater Concordia in Den Haag. De adresgegevens zijn onderaan deze uitnodiging geplaatst. Voor meer informatie over dit congres kunt u kijken op de website congres.jongedemocraten.nl