Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Fabeltjeskrant komt tot leven tijdens Noordelijke Nacht van de Nacht

Tijdens de Noordelijke Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober in Doolhofpark Dúndelle te Bakkeveen komt de populairste kinderserie aller tijden tot leven: De Fabeltjeskrant. Acteursbureau Van Derden uit Leeuwarden zet met 7 acteurs een pracht van een korte voorstelling neer. Middenin het Grote Dierenbos gaat deze aflevering van De Fabeltjeskrant vanzelfsprekend over het thema dat hoort bij de eerste Noordelijke Nacht van de Nacht: het donker.

Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Truus de Mier, Ed en Willem Bever, Gerrit de Postduif, ze zijn er allemaal. En ze maken zich zorgen, het donker komt eraan! Maar hoe zou het zijn als het donker nooit meer donker is?

Want dieren zijn precies als mensen

met dezelfde mensenwensen

en dezelfde mensenstreken,

dat komt allemaal in de krant

van Fabeltjesland, van Fabeltjesland!

De korte voorstelling is bedoeld voor jong en oud en zal voor die laatste groep een flinke portie jeugdsentiment oproepen. Iedereen is van harte welkom in het Grote Dierenbos voor deze gratis voorstelling! Het Doolhofpark Dúndelle (Mjumsterwei 16 in Bakkeveen) staat op de borden aangegeven en heeft een ruime parkeergelegenheid. Zie voor meer info op www.noordelijkenachten.nl.

Houd wel rekening met het weer en het feit dat het om een openluchtvoorstelling gaat. Draag warme kleding, goede (waterdichte) schoenen en neem een paraplu mee.

De eerste voorstelling van De Fabeltjeskrant in het Grote Dierenbos vindt plaats rond 19.30 uur en wordt, als het weer het toelaat, herhaald rond 20.30 uur (bij voldoende belangstelling zal de voorstelling ook later op de avond nog een aantal keren herhaald worden).

Behalve de korte voorstelling van De Fabeltjeskrant biedt de Noordelijke Nacht van de Nacht een aantal optredens van de Drentse zanger en gitarist Egbert Meijers. Voor zijn liedjes laat hij zich o.a. inspireren door de nacht. Vanaf 21.30 uur vindt er een debat plaats met als titel In het donker zie je meer . Deelnemers aan het debat zijn: Henk Hoen (wethouder milieu gemeente Opsterland), Foppe Koen (beleidsmedewerker Verkeer en vervoer provincie Drenthe), Wim Schmidt (Platform Lichthinder), Marga Kool (Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek) en Jaco van der Werf (Rijkswaterstaat Noord Nederland).

Tevens vindt er een nachtmarkt plaats die informatie biedt over sterren, uilen, vleermuizen, nachtvlinders en energiebesparing. Er zijn nachtexcursies door de natuur met als motto: Beleef de schoonheid van de nacht! Kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete nachtdier en mensen van de Volkssterrenwacht Burgum laten de bezoekers de sterrenhemel zien door een telescoop. Voor volwassenen is er een spooktocht door de doolhoven van het park Dúndelle. Het avond- en nachtfestijn in Bakkeveen wordt georganiseerd door de milieufederaties van Friesland, Groningen en Drenthe met als doel het benadrukken van de schoonheid van de donkere nacht.

We nodigen u als redactie van harte uit om de Noordelijke Nacht van de Nacht bij te wonen. De Fabeltjeskrantvoorstelling biedt goede mogelijkheden voor het maken van foto s en televisiebeelden. Plaats van handeling is: Doolhofpark Dúndelle te Bakke-veen. Nadere informatie wordt graag verstrekt door Mirte Kooistra van de Friese Milieu Federatie (tel. 058 289 03 03 of 06 25 35 06 75).

--------------------------

Gerrit Geerds

Friese Milieu Federatie

Communicatiemedewerker

Postbus 713

8901 BM Leeuwarden

t. 058-2890303

f. 058-2880425

e. g.geerds@fmf.milieu.net

--------------------------

Bezoek ook onze website: www.friesemilieufederatie.nl


---