Ingezonden persbericht


Het Eurodusnie collectief ontvangt de Domela Nieuwenhuis-penning

Op zaterdag 29 oktober aanstaande reikt het Ferdinand Domela Nieuwenhuis-Fonds de Domela Nieuwenhuis-penning uit aan het Leidse Eurodusnie collectief. Deze penning wordt elk jaar uitgereikt aan een initiatief dat het streven van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, grondlegger van het Nederlands socialisme en anarchisme, in de tegenwoordige tijd gestalte geeft. Als voorbeeld noemt het juryrapport de wijze waarop eurodusnie het verzet tegen de europese eenwording vorm geeft.

"Het verzet richt zich niet tegen het slechten van grenzen in Europa op zich of het opbouwen van samenwerkingsverbanden tussen de Europese naties, maar wel tegen het ondemocratische en kapitalistische karakter dat die opbouw momenteel krijgt. Eurodusnie vult zijn verzet aan met het streven direct-democratische verhoudingen te creëren."

Eurodusnie is zeer ingenomen met de toekenning van deze penning en ziet het als een duwtje in de rug van de inspanningen van het collectief.

Van 12 november tot 10 december is er in Las Vegas, Vrijplaats koppenhinksteeg, een tentoonstelling over het anarchisme.Onderdeel van de tentoonstelling is een test waarmee bezoekers kunnen kijken hoe anarchistisch zij zelf zijn. /*
EINDE PERBERICHT*/

*++++++*/