Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-682       |
|                                            |Arnhem|28 oktober 2005|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITENOVERZICHT IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Zaterdag 29 oktober

. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman opent samen met de Tielse wethouder Anker de Wiel Oostmarkt. De markt is bedoeld om bewoners van Tiel Oost te stimuleren ideeën in te dienen om de leefbaarheid en het gemeenschapsgevoel in de wijk te vergroten (Openingshandeling om 13.15 uur; Adres: Tielse Kleindierenvereniging, Meeuwstraat in Tiel. Contactpersoon: mevrouw Stel, tel. (0344) 63 71 11).

Maandag 31 oktober 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de feestelijke start van De Djopper. Dit is een initiatief in het kader van het Europese project Woon-Werkverkeer. Dit project wil met slimme initiatieven het woon-werkverkeer van en naar bedrijventerreinen en ziekenhuizen terugdringen. De Djopper rijdt dagelijks een aantal werknemers van het bedrijf Deli XL in Ede van en naar hun werk (17.00 - 18.00 uur; Adres: Deli XL, Frankeneng 18, Ede).
. Bij de informatieavond over de regiontaxi Achterhoek is gedeputeerde Marijke van Haaren aanwezig (19.00 - 21.00 uur; Adres: Regiogebouw Achterhoek, Gezellenlaan 10, Doetinchem).

Dinsdag 1 november 2005

. Gedeputeerde Hans Esmeijer houdt een voordracht over het belang van zinvolle dagbesteding voor mensen met psychische problemen. Hij doet dit tijdens een bijeenkomst waarop ook de eerste resultaten van het project 'Hoofdzaak' van de stichting Rader worden gepresenteerd. Dit project wil (ver)nieuwende dagbestedingsinitiatieven voor deze groep mensen ontwikkelen (13.30 - 16.00 uur; Adres: Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem).
. Gedeputeerde Hans Esmeijer spreekt op een bijeenkomst van de vereniging Bezig (Boeren En Zorg In Gelderland). De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van het project professionalisering (16.00 - 18.00 uur; Adres: Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom).

Woensdag 2 november 2005

. De Commissaris van de Koningin Cornielje bezoekt het symposium 'Grensoverschrijdende samenwerking bij rampenbestrijding'. Bestuurders, werkzaam voor overheden in het Nederlands-Duitse grensgebied, van Groningen tot en met Limburg zijn hiervoor uitgenodigd. Centraal staat de vraag hoe de grensoverschrijdende samenwerking de komende jaren naar een hoger niveau getild kan worden (Meer informatie over dit symposium bij het Kabinet van de provincie Overijssel (038) 425 18 38).
. Gedeputeerde Hans Esmeijer neemt het boek 'Gelderland, literaire reis langs het water' in ontvangst. In deze uitgave van Stichting Achterland staat een verzameling teksten die bekende en minder bekende auteurs hebben geschreven over de Gelders wateren. (15.00 uur; Adres: Résidence Roosendael, Beekhuizenseweg 1, Rozendaal)

Donderdag 3 november 2005

. Eurocommissaris mevrouw D. Hübner brengt een werkbezoek aan Overijssel en Gelderland. De middag wordt in Gelderland doorgebracht. Gastheer is Commissaris van de Koningin Cornielje. Om 14.30 uur komt het gezelschap per helikopter aan bij De Eendracht in Nijmegen. Daarna bezoekt mw. Hübner het Clinical Research Centrum van de Radboud Universiteit. Om 18.00 uur is er in Apeldoorn, Hotel De Keizerskroon, Veluwezaal, een ontmoeting met staatssecretaris Van Gennip. Het Oost-Nederlandse Position Paper wordt aan beide dames aangeboden (ruimte voor media). De pers kan van 18.45 tot 19.15 uur vragen stellen.
. In Enschede wordt het cultuurconvenant Oost-Nederland ondertekend. In het cultuurconvenant zijn de inhoudelijke en financiële afspraken opgenomen tussen de rijksoverheid en de regio over de inspanningen op cultureel gebied en de subsidiëring van instellingen in de periode 2005 - 2008. Namens de provincie Gelderland tekent gedeputeerde Hans Esmeijer (11.50 uur; Adres: gebouwen Nationale Reisopera, Perikweg 97 in Enschede).
. Gedeputeerde Theo Peters spreekt tijdens de provinciale studiedag over toegankelijkheid van de Provinciale Vrouwen Advies Com- missie voor de woningbouw en woonomgeving in Gelderland (VAC). Hij zal ingaan op het provinciale woonbeleid in relatie tot het thema toegankelijkheid. (9.15 - 15.00 uur; Adres: Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. Om 10.40 uur spreekt Theo Peters).
. Gedeputeerde Theo Peters ondertekent namens de provincie Gelderland de bestuurlijke intentieverklaring "De Codex Limes". Hierin worden afspraken gemaakt voor een gezamenlijke aanpak van de Romeinse Limes. Andere ondertekenaars zijn de provincies Utrecht en Zuid-Holland, de steden Utrecht en Nijmegen en het Ministerie van OCW. Staatssecretaris Medy van der Laan zal namens het ministerie aanwezig zijn. (13.30 - 15.45 uur; Adres: Het Valkhof in Nijmegen, om 15.30 uur vindt de ondertekening plaats bij de Romeinse godenpijler in Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59 in Nijmegen.)

Vrijdag 4 november 2005

. Opening door prinses Margriet van de tentoonstelling huwelijkskleding van prinses Margriet en haar vier schoondochters. De Commissaris van de Koningin Cornielje is hierbij aanwezig. (16.30 uur; Adres: Paleis het Loo in Apeldoorn (055) 577 24 00)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de bijeenkomst uitvoering reconstructie Gelderse Vallei/Utrecht-oost. De bijeenkomst is georganiseerd voor iedereen die bij de uitvoering van de reconstructie in dit gebied betrokken is. Namens de provincie Utrecht is gedeputeerde Lokker aanwezig en met beide gedeputeerden zal tijdens een interview ingegaan worden op allerlei aspecten die met de uitvoering te maken hebben. Er is ook een informatiemarkt en deelnemers kunnen naar workshops. (9.00 - 14.00 uur; Adres: De Wageningse Berg, Gen.Foulkesweg 96 te Wageningen)
. Gedeputeerde Theo Peters spreekt tijdens de bijeenkomst "Samen investeren in stedelijke vernieuwing". De provincie organiseert deze bijeenkomst als start voor de ISV-2-periode. Uitgenodigd zijn bestuurders en ambtenaren van de Gelderse gemeenten. (12.30 - 17.00 uur; Adres: kantooor van Woonlinie Thorbeckestraat 1 in Zaltbommel. Er bestaat ook de mogelijkheid om op te stappen in Arnhem (10.45 uur) of in Culemborg (12.00 uur))

Maandag 7 november 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren brengt, op uitnodiging van Ondernemers Vereniging Kootwijkerbroek, een werkbezoek aan Kootwijkerbroek. Centraal staat het kruispunt van de provinciale weg N310 met de Kootwijkerdijk en dan met name de veiligheid van overstekers en toegankelijkheid van het natuurgebied (16.00-17.30 uur, Onder de Kastanje, Harskamperweg 22 in Kootwijkerbroek).
. Gedeputeerde Harry Keereweer geeft op uitnodiging van de Agrarische Natuurvereniging 't Onderholt tijdens de algemene ledenvergadering zijn visie op een aantal actuele zaken die van groot belang zijn voor het platteland in de Graafschap, zoals de uitvoering van de reconstructie, de status als Nationaal Landschap en de rol van agrariërs bij natuur- en landschapsbeheer. (20.00 - 23.00 uur; adres: Hotel Bakker, Dorpsstraat 24 in Vorden)

Dinsdag 8 november 2005

. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de regionale bijeenkomst van het ministerie van LNV, waarbij minister Veerman zijn toelichting geeft op de visie 'Kiezen voor Landbouw' en de beleidsbrief ruimtelijk beleid glastuinbouw. De minister wil met agrarisch ondernemers in gesprek gaan over de toekomst van de agrarische sector en wil met de provincies gezamenlijk werken aan het geschetste perspectief van de agrarische sector. (adres: Partycentrum Edda Huzid in Voorthuizen) Woensdag 9 november 2005

. Provinciale Staten vergaderen. Belangrijk agendapunt is de Beleidsbegroting 2006 (Aanvang 10.00 uur; Statenzaal in Provinciehuis, Markt 11 in Arnhem).
. Gedeputeerde Hans Esmijer opent de Debat-3-Daagse. Tijdens deze driedaagse, georganiseerd door jongerenorganisatie In-Spe, nemen 80 middelbare scholieren uit de provincie een kijkje in de keuken van de provinciale besluitvorming. De driedaagse duurt tot vrijdag 9 november (Opening 9.15 uur; Adres: Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem).

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46.



Provincie Gelderland