Politie Zeeland


---


O-6978-2005 Alcoholcontroles
Op diverse locaties op Schouwen-Duiveland werd tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 05.00 uur gecontroleerd op alcohol in het verkeer.
Er werd tijdens deze controles van 127 bestuurders een blaastest afgenomen waarvan 3 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Van een van deze bestuurders werd zelfs het rijbewijs ingevorderd. Uit de blaastest bleek dat hij ruim 4,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken.
De controles werden gehouden op de Molenweg in Bruinisse en in Zierikzee op de Julianastraat, Trambaan, Grachtweg, Lange Blokweg en op de Laan van Sint Hilaire.

O-6979-2005 Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Een 46-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding.
Tijdens een lasercontrole op de Postweg in Yerseke reed hij voorbij met een snelheid van 167 km terwijl ter plaatse echter 80 km is toegestaan. De automobilist werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Z-6980-2005 Voetganger in de Westerscheldetunnel
Vrijdagavond rond 23.00 uur is een 39-jarige man uit Oostende (B) aangehouden in de Westerscheldetunnel.
De man liep, kennelijk onder invloed van verdovende middelen, over de rijbaan van de N62 in de Westerscheldetunnel waarbij hij gevaar en hinder veroorzaakte voor het verkeer. Na zijn aanhouding is de man overgebracht naar het politiebureau waar hij na verhoor met een boete op zak weer in vrijheid werd gesteld en richting de Belgische grens werd geholpen.

W-6981-2005 Busje pepperspray in beslaggenomen
Tijdens controle van een personenauto aan de Spuikomweg in Vlissingen is zaterdag om 00.15 uur een busje pepperspray aangetroffen en in beslaggenomen.
De bestuurder van de auto, een 20-jarige Middelburger, is aangehouden. Na opmaken van proces-verbaal werd hij later weer in vrijheid gesteld.

Z-6982-2005 Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Van een 60-jarige automobilist uit Terneuzen is zaterdag om 01.00 uur op de Axelsestraat in zijn woonplaats het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd en de 60-jarige man ontving tevens een dagvaarding.

W-6983-2005 Rijden onder invloed
Op de Stadhuisstraat in zijn woonplaats is zaterdag om 02.15 uur een 38-jarige automobilist uit Middelburg betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.