Politie Groningen

Persberichten zaterdag 29 oktober 2005

Provincie Groningen 29-10-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Uithuizermeeden, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 398, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Opende, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 122, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Midwolde, Pasop: aantal geregistreerde voertuigen: 341, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Niebert, Halbewiersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 191, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Overschild, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 240, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: man aangehouden voor poging tot doodslag
Een 26-jarige man uit Zuidlaren is vrijdagmiddag op de U.T. Delfiaweg aangehouden voor poging tot doodslag. Stadswachten controleerden de auto van de man en de verdachte zag dit. Hij reed in zijn auto richting de stadswachten. Zij fietsten op dat moment op het naastgelegen fietspad van het Hoendiep. De verdachte reed ineens met hoge snelheid het fietspad op richting de stadswachten. Beide stadswachten konden door de berm in te fietsen een aanrijding voorkomen. De man werd later door de politie en de betreffende stadswachten aangehouden. Hij verzette zich hevig en werd met gepast geweld meegenomen. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: jongen gewond door aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg is vrijdagmiddag een 13-jarige fietser gewond geraakt door een aanrijding met een motor, bestuurd door een 34-jarige Stadjer. De 13-jarige fietste op het fietspad naast de Paterswoldseweg en sloeg op de kruising linksaf richting de Stephensonstraat. Hij gaf hierbij geen voorrang aan de Stadjer, waardoor de aanrijding ontstond. De jongen is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De motor is afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: vrouw aangehouden voor mishandeling
De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat een 22-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De vrouw had ruzie gehad met een 23-jarige vrouw uit Groningen, waarbij de 22-jarige haar had geslagen met een glas. Surveillerende agenten wilden de verdachte meenemen naar het politiebureau. Een 31-jarige man uit Groningen bemoeide zich hiermee en gedroeg zich vervelend naar de agenten. Hierop werd ook hij aangehouden voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. De man mocht na verhoor het bureau weer verlaten.

Hoogezand: automobiliste onder invloed
De politie heeft vrijdagavond op de Meint Veningastraat in Hoogezand een 43-jarige automobiliste uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de vrouw had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat zij 1,0 promille alcohol in haar bloed had. Zij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten met een rijverbod van 4 uren en een proces-verbaal.

Delfzijl: automobilist aangehouden voor belediging
Een 24-jarige automobilist uit Delfzijl is vrijdagavond in de Fortressestraat aangehouden voor belediging. Agenten zagen de man met hoge snelheid een woonwijk inrijden. Bij controle kon de man geen rijbewijs tonen. Agenten spraken hem aan op zijn rijgedrag, waarop hij begon te schelden op de agenten. Ook spuugde hij meerdere malen richting de agenten. Hierop moest hij mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: meisje licht gewond door aanrijding
Een 17-jarig meisje uit Delfzijl is vrijdagavond op de Lisstraat licht gewond geraakt. Het meisje zat achterop de fiets bij een 15-jarig meisje uit Delfzijl toen zij werden aangereden door een auto. Deze werd bestuurd door een 18-jarige man uit Appingedam. De man reed achteruit en zag daarbij de fietssters over het hoofd. Beide meisjes kwamen ten val. De 17-jarige is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: drugsdealer aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht aan de Blijhamsterstraat in Winschoten een 24-jarige man uit Winschoten aangehouden voor drugsdealen. Agenten zagen dat de verdachte iets gaf aan een meisje en controleerden hem vervolgens. Hij bleek 0.9 gram harddrugs en 0,3 gram softdrugs op zak te hebben. Ook zijn woning werd onderworpen aan een controle. Daar werd nog eens 1,3 gram harddrugs, 1.5 gram softdrugs en 16 XTC-pillen aangetroffen. De drugs zijn inbeslaggenomen en de verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie heeft vrijdagnacht op het Stationsplein drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om een 17-jarige en een 18-jarige uit Wildervank en een 19-jarige uit Veendam. Getuigen zagen dat de mannen fietsen tegen de gevels en ramen van kantoren aan het Stationsplein gooiden. De mannen gingen er vandoor toen ze de agenten zagen, maar konden worden achterhaald, mede door de hulp van een politiehond. De verdachten moesten mee naar het bureau en de politie maakt proces-verbaal op.