Ingezonden persbericht

Eerste boek over kindervrijheid verschenen

NVT, 20051029 -- Titel: Kindervrij Verklaard Subtitel: Een Praktisch Handboek voor de Kindervrije Auteurs: Marije Feddema & Larissa van Berchum Uitgever: World Childfree Association Prijs: USD 24.95 (exclusief verzendkosten) ISBN: 0-646-45361-0

Verschijningsdatum: 29 oktober 2005 Uitvoering: Paperback Aantal pagina's: 493 Beschikbaarheid: Verkrijgbaar

Het boek Kindervrij Verklaard is gebaseerd op zowel een internationaal onderzoek dat Marije Feddema en Larissa van Berchum onder ruim honderd kindervrijen hebben gehouden, als ook op hun jarenlange ervaring als actieve leden van de kindervrije gemeenschap en tevens bestuursleden van de World Childfree Association, een wereldwijde non-profit organisatie die de belangen van kindervrijen behartigt.



In het boek komen de volgende zaken aan de orde:

* Een definitie van het begrip kindervrijheid: Wat is kindervrijheid en wat is het niet? Ben ik kindervrij? Of ben ik eerder kinderloos?

* Kindervrije pioniers en de geschiedenis van kindervrijheid: Waar komt kindervrijheid eigenlijk vandaan? Hoe is de kindervrije beweging ontstaan? En wie waren de belangrijke kopstukken in de ontstaansgeschiedenis van de kindervrije beweging?

* Het taboe in de samenleving en de vooroordelen: Is kindervrijheid allang geaccepteerd of bestaat er nog steeds een taboe rondom het niet willen hebben van kinderen? Welke vooroordelen worden zoal geuit jegens kindervrijen? Wat voor veel voorkomende vragen en opmerkingen krijgen kindervrijen zoal te verhapstukken? En hoe gaan ze hiermee om?

* Voor- en nadelen van kindervrijheid: Wat zijn de voor- en nadelen van een kindervrij bestaan? Heeft een kindervrij bestaan alleen maar vooroordelen of zijn er ook nadelen aan een leven zonder kinderen?

* Motieven van mensen om kindervrij te blijven: Waarom blijven mensen kindervrij? Kiezen kindervrijen alleen uit zelfzuchtige redenen voor geen kinderen of liggen er ook nog andere, diepgaande redenen aan ten grondslag?

* Leefstijl en toekomstperspectieven van kindervrije mensen: Wat voor leefstijl houden kindervrijen erop na? Zijn ze alleen geïnteresseerd in een hedonistische manier van leven of schuilt er meer achter? Hoe zien kindervrijen hun eigen toekomst? Worden ze echt eenzaam oud en kwijnen ze langzaam in een bejaardentehuis weg of ligt er iets anders voor hen in het verschiet? En Krijgen kindervrijen later geen spijt van hun keuze?

* Anti-conceptiemiddelen en sterilisatiemethoden: Welke middelen en methoden gebruiken kindervrijen om er verzekerd van te zijn dat zij geen kinderen krijgen? En waarom hebben ze juist voor dat middel of die methode gekozen?

Marije Feddema is in Nederland geboren, maar woont sinds januari 2000 in Sydney, Australië. Op 27 augustus is ze ooit met kindervrij.pagina.nl/ begonnen, die ze ruim anderhalf jaar later weer uit handen gaf om een hoger doel na te streven. Marije wilde zich op internationaal niveau met kindervrijheid bezighouden en richtte zodoende de World Childfree Association op. Als jong meisje wist Marije al dat ze nooit kinderen wilde. Ze werd uiteindelijk op haar tweeëntwintigste gesteriliseerd in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag en beschouwt deze gebeurtenis nog altijd als gerechtigheid, de kroon op haar kindervrijheid.

Larissa van Berchum woont in Rotterdam en werd op haar vijfentwintigste gesteriliseerd in het Medisch Centrum Rotterdam. Naast haar functie in het bestuur van de World Childfree Association heeft Larissa een vaste column over kindervrijheid in De Nieuwe Sekstant, een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming (NVSH). Larissa is een expert op het gebied van sterilisatierecht en werkt sinds lange tijd aan het beter toegankelijk maken van sterilisatie voor jonge vrouwen en mannen die geen kinderwens hebben.

Bestellen kan via: www.cafepress.com/kindervrij.35786976



World Childfree Association