1e persbericht van zaterdag 29 oktober 2005

Eindhoven 29-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden voor diefstal bromfiets

Op het Pad Marienhage zijn zaterdagochtend rond 0.40 uur een 19- jarige en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat twee mannen bezig waren een bromfiets te stelen op Stratumseind. Toen de politie op de aangewezen plek aankwam zagen zij de twee bij de bromfiets staan. Toen de twee mannen de agenten zagen gingen zij er vandoor. Op het Pad Marienhage konden zij worden aangehouden. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Mannen aangehouden voor mishandeling

Op de Dommelstraat zijn vrijdagavond rond 23.55 uur een 18-jarige, een 16-jarige en een 18-jarige jongen uit Someren aangehouden. Zij worden er van verdacht een 24-jarige Eindhovenaar te hebben mishandeld. De drie gedroegen zich luidruchtig tijdens een bezoek aan de bioscoop. Het slachtoffer maakte hierover een opmerking waarna de drie hem buiten opwachten. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs ingevorderd

Een 33 jarige man uit Eindhoven heeft vrijdagavond rond 23.35 uur op de Leenderweg zijn rijbewijs in moeten leveren. Bij een controle blies de man een promillage van 2,32. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Fietsendief betrapt

Op de Watermolenwal is zaterdagochtend rond 2.55 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. Politieagenten zagen hem aan het slot van enkele fietsen rommelen. Later zagen zij hem lopen met een gestolen fiets over zijn schouder. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Handel: Man met harddrugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is vrijdagavond rond 23.20 uur een 19-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij had 40 XTC-pillen bij zich en een zakje met een hoeveelheid Speed. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Best: Inbraak bij bedrijf

Vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Zandweg. De voordeur werd opengebroken. De inhoud van een kassalade, enkele honderden euros, werd meegenomen.

Heusden: GSM en cameras weg bij inbraak

Bij een woning aan de Waardjesweg is vrijdag tussen 12.45 en 17.00 uur ingebroken. Onduidelijk is hoe men is binnengekomen. Een gsm, digitale camera en videocamera werden weggenomen.

Nuenen: Inbraak in woning

Tussen vrijdag 16.30 en 21.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Europalaan. Het slot van een deur werd geforceerd. De buit bestond uit een hangklok, twee vazen met varens en een digitale foto-/videocamera.

Nuenen: Verkeerscontrole

Vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot zaterdagochtend 5.00 uur is een grote verkeerscontrole gehouden op de A270 tussen Eindhoven en Helmond. De controle vond plaats ter hoogte van Nuenen. Er werd door de politie samengewerkt met de KLPD, de Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Provincie Noord-Brabant.

Door de politie werden 50 bekeuringen uitgeschreven voor: rijden onder invloed (13), niet kunnen tonen kentekenbewijs (7), voeren van de verkeerde verlichting (4), het niet dragen van de gordel (1), niet kunnen tonen identiteitsbewijs (6), niet kunnen tonen rijbewijs (17), ongeldig rijbewijs (1). Een proces-verbaal werd opgemaakt in het kader van de opiumwet. Een 39-jarige Helmonder werd aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Oirschot: Man aangehouden voor huiselijk geweld

In zijn woning in Oirschot is zaterdagochtend rond 3.50 uur een 43-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die nacht zijn 18-jarige stiefdochter hebben mishandeld. Hij sloeg en schopte haar. De man is ingesloten voor verder onderzoek.