PERSBERICHT - 2005-10-29

Nieuwe Elmar Compactgids over geliefde streek rond Kleve en Wesel

Niederrhein: Vlak naast de deur en toch onbekend

In de recente reisgidsenserie Elmar Compactgidsen verschijnt een nieuw deel over het noordelijk deel van de Niederrhein (Kleve Wesel). Over dit gebied zijn vrijwel geen Nederlandstalige reisgidsen voorhanden. Dat is vreemd, want de streek grenst direct aan Nederland en wordt graag bezocht door Nederlanders. Ze gaan er winkelen, fietsen, wandelen of kanoën.

Veel Nederlanders kennen de Niederrhein alleen als het eerste buitenlandse gebied waar ze doorheen rijden op weg naar zuidelijke oorden. Daarmee doen ze het gebied rond Kleve en Wesel te kort, want de streek heeft veel te bieden: groene uiterwaarden van de Rijn, uitgestrekte bossen, vriendelijke riviertjes, plotseling opduikende heuvels in een rivierenlandschap, kleinschaligheid en veel historisch erfgoed.

Hoogtepunten
Tot de hoogtepunten behoren onder andere het schilderachtige stadje Xanten, het verrassende Kamp-Lintfort, de bossen van het Reichswald en de Sonsbecker Schweiz, de vele kastelen waaronder het fraaie Schloss Moyland en de vele Rijndorpjes. De noordelijke Niederrhein is zeer geschikt voor daguitstapjes en een korte verblijf van enige dagen.

Nederlandse invloed
De Nederlandse invloed in het gebied was in het verleden groot. Daar wordt in de gids ruim aandacht aan besteed.

Over Elmar Compact
De recente reeks Elmar Compactgidsen is bedoeld voor de reiziger die voor een korte periode het land of streek van zijn bestemming bezoekt en in een handomdraai wil weten waar zich de belangrijke highlights bevinden. De informatie is kort en bondig en staat boordevol internetadressen waar de moderne reiziger van nu de benodigde informatie snel en doelmatig kan vinden.

Het zijn boekjes in een handig pocketformaat en met fullcolour foto's en kaarten. De teksten zijn geschreven door Nederlandse auteurs, die het gebied door en door kennen. In de Compactserie verschenen eerder gidsen over het Noord-Italiaans merengebied, Denemarken en de Bovenwindse Eilanden.

Informatie
Elmar Compactgids over Niederrhein Noord (Kleve en Wesel) Elio Pelzers
Isbn 9038916531
Prijs e 12,50