PERSBERICHT - 2005-10-29

In negende editie 6600 plaatsen om te overnachten en veel GPS-coördinaten

Campergids 2006: mooie plekjes in 14 landen

Vanaf eind oktober is de negende uitgave van de Campergids Facile-en-Route weer verkrijgbaar. Er is in deze editie extra aandacht besteed aan de toenemende vraag naar GPS-coördinaten. Ook is het aantal camperplaatsen uitgebreid naar 6600 overnachtings- en serviceplaatsen in 14 landen. De vorige editie van de gids was al in mei 2005 uitverkocht.

In de Campergids 2006 vindt de gebruiker in één oogopslag vindt de gebruiker alles wat hij nodig heeft: zowel de overnachtingsmogelijkheden, servicefaciliteiten als toeristische informatie van een bepaalde stad of dorp. Vele camperplaatsen worden, ter oriëntatie, geïllustreerd met een foto.

Variatie
Camperplaatsen kunnen variëren van een openbare parkeerplaats, een speciaal ingerichte camperparking tot plaatsen op en bij een camping. De informatie over de camperplaats wordt aangevuld met o.a. adressen en websites van plaatselijke vvvs en interessante bezienswaardigheden/evenementen in betreffende plaats.

Heel anders
Op reis gaan met een camper is een geheel andere ervaring dan kamperen met tent of caravan. Ga je camperen, dan heb je andere informatie nodig dan wanneer je gaat kamperen. Omdat een camper meestal helemaal selfsupporting is, is men niet aangewezen op campingfaciliteiten.

Regels per land
Per land zijn er speciale regels met betrekking tot vrij overnachten met de camper. Er zijn speciaal aangelegde camperparkings, vaak aan de rand van een stadscentrum. Op veel plaatsen zijn speciale voorzieningen die de camperaar de mogelijkheid te bieden schoonwater te tanken, vuil water te lozen en het chemisch toilet te reinigen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vele campings die speciale campervoorzieningen hebben getroffen.

Verrassingen
Met de Campergids Facile-en-Route 2006 wordt het rondreizen met de camper een unieke belevenis met allerlei leuke verassingen onderweg en de zekerheid van een overnachtingsplaats in de buurt.

Facile Media is ook de Nederlandse vertegenwoordiger van France Passion. Meer informatie over deze unieke wijze van overnachten met een camper bij Franse wijnboeren wordt beschreven in de gids.

Informatie
Campergids Facile-en-Route 2006 is o.a. te koop bij ANWB, boekhandel in Nederland en België, Nederlandse Kampeerauto Club, De Vlaamse Kampeertoeristen en diverse camper- en kampeerbedrijven.

Campergids Facile-en-Route 2006
Camperplaatsen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië en Griekenland
ISBN 90-76080-10-0
verkoopprijs 23,50.

Voor meer informatie kijk op: www.facilemedia.nl