Politie Zeeland


---

Z-6984-2005 Automobiliste moet rijbewijs inleveren
Bij een alcoholcontrole op de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen is zaterdag om 02.30 uur een 47-jarige automobiliste uit die plaats aangehouden.
Uit de blaastest bleek dat zij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna haar rijbewijs werd ingevorderd.

O-6985-2005 Automobilist rijdt verkeersborden om
Op de Deltaweg in Goes heeft zaterdagmorgen rond 06.15 uur een 19-jarige automobilist uit Kapelle twee verkeersborden omver gereden.
Vermoedelijk nam hij een bocht te ruim waarna hij in de berm terecht kwam en twee verkeersborden omver reed. De bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto moest worden weggetakeld.

O-6986-2005 Hennepkwekerij ontdekt bij brand in schuur
Aan de Provincialeweg/N286 in Sint Maartensdijk is zaterdag rond 01.00 uur brand ontstaan in een schuur.
Tijdens de bluswerkzaamheden werd in de schuur een professionele hennepkwekerij van ca. 5000 planten aangetroffen. De brand is vermoedelijk ontstaan door overbelasting van een aggregaat.

O-6987-2005 Brand in schuur
Zaterdag rond 02.30 uur is er brand uitgebroken in een schuur bij een woning aan de Veerdijk in Zonnemaire.
De eigenaar was in zijn woning toen hij iets hoorde. Toen hij naar buiten ging, bleek de schuur in brand te staan.
De brandweer had het vuur na een uur blussen onder controle. Door de goede windrichting bleef het woonhuis bespaard.

O-6988-2005 Inbraak in bedrijfspand
In een bedrijfspand aan de Scheepwerfstraat in Burgh Haamstede is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken.
Nadat de toegang tot het pand was geforceerd werden alle ruimtes doorzocht. Er werden een aantal mobiele telefoons en een geldbedrag van een tiental euro's weggenomen.

W-6989-2005 Alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Nieuwstraat in Zoutelande is zaterdag om 00.30 uur een 22-jarige Duitse automobilist betrapt op rijden onder invloed waarvoor hij een rijverbod kreeg van 3 uur.
Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs, dit bleek in Duitsland te zijn ingenomen. Tegen de Duitser is proces-verbaal opgemaakt.

W-6990-2005 Bromfietsster ten val
In Grijpskerke is zaterdagmorgen om 11.30 uur een 24-jarige bromfietsster uit de gemeente Veere ten val gekomen nadat zij moest remmen voor een personenauto.
De personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Veere, reed over de Schuitvlotstraat en wilde rechtsaf de parallelweg inrijden. Hierbij zag hij de naast hem rijdende bromfietsster over het hoofd. De vrouw moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen en ging vervolgens onderuit. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.