PERSBERICHT - 2005-10-29

Nieuw reizenmagazine op komst: Porta Travel

Met ingang van 2006 verschijnt er een nieuw reizenmagazine op de Nederlandse bladenmarkt. Het is Porta Travel Magazine, dat vier keer per jaar in een oplage van 100.000 exemplaren verschijnt. Porta behoort, naar eigen zeggen, tot 'the next generation of travel magazines'. Opvallende medewerkers: oud-voorzitter Hans Wiegel van het ANVR, superkok Cas Spijkers, zanger Lee Towers (Leen Huijzer) en Renate Wennemars, de vrouw van topschaatser Erben.

Verantwoordelijk voor de productie van het nieuwe Porta Travel Magazine zijn de uit Duitsland afkomstige uitgeefster Denise L. Halim, voormalig dag- en weekbladjournalist Fred de Brouwer, nu managing director, en oud-sportjournalist Michiel Blijboom, die hoofdredacteur is van het nieuwe blad.

Stevige redactie
Er is een relatief stevige redactie opgetuigd, die de lezer een kennismaking in stijl belooft met de mooiste plekken op aarde en het beste dat de wereld te bieden heeft. Opvallende verschijning is daar Renate Wennemars. Zij was destijds als reisjournaliste hèt gezicht van Yorin Travel, maar wijdde zich na haar huwelijks met spotster Erben vooral aan haar gezin. 'Maar nu ze de kerosine weer ruikt begin het toch weer te kriebelen', aldus de colofon op de Porta-website.

Grootste reisblad
Volgens die (www.porta-magazine.nl) wordt het blad met zijn oplage van 100.000 exemplaren 'met afstand het grootste reisblad van Nederland'. Het staat zowel inhoudelijk als strategisch voor maatwerk en is gericht op de ervaren (zaken-)reiziger met een bovengemiddeld eisenpakket.

Nulnummer
Het nulnummer van Porta is inmiddels in productie en wordt aan een selecte doelgroep verspreid. Het bevat reportages over onder meer Antwerpen, het Maleisische droomeiland Pangkor Laut, en Bangkok in Thailand, waar de Porta-redactie verslag doet van de 'titanenstrijd' die daar om de titel 'The World's Best Hotel' wordt gevoerd tussen 'The Oriental' en 'The Peninsula'.

Niets uitgelekt
Over de voorbereidingen voor Porta Travel Magazine, dat zich inmiddels heeft voorzien van een groot aantal prominente zakelijke 'partners', is in de afgelopen maanden vrijwel niets uitgelekt. Aangenomen mag worden, dat de introductie-campagne op korte termijn zal worden opgestart. Porta Travel Magazine heeft een postadres in Lemmer, Friesland en is inmiddels via onderstaande gegevens per telefoon, fax en e-mail bereikbaar.