PERSBERICHT - 2005-10-29

Schat aan wetenswaardigheden over alle 17 buurten van de hoofdstad

Amsterdamsite geeft toeristisch info per stadswijk

Wie een dag of langer naar Amsterdam gaat en informatie zoekt over bijzondere buurten in de hoofdstad kan daarvoor terecht op de site www.amsterdamtourist.nl. Dit is officiële site van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) en de meest complete voor bezoekers van Amsterdam. De nieuwe rubriek 'wijkeninfo' biedt alle toeristische informatie over de 17 wijken van de stad.

Onder de rubriek Over Amsterdam is vanaf nu bij Wijkeninfo een schat aan informatie te vinden per buurt. Hiertoe is de plattegrond van Amsterdam onderverdeeld in 17 wijken; als je deze aanklikt krijg je een overzicht van attracties en bezienswaardigheden die deze buurt rijk is.

Zoals in het Oostelijk Havengebied de vuurrode Pythonbrug die als een kermisattractie vele meters de lucht in kronkelt en dan ook alleen geschikt is voor voetgangers zonder hoogtevrees. Wie de Westelijke grachtengordel aanklikt kan een fragment beluisteren van het Amsterdamse volkslied Aan de Amsterdamse Grachten en bijvoorbeeld informatie vinden over de musea in deze buurt zoals het Theatermuseum, Bijbels Museum, Museum Van Loon, fotografie-museum Huis Marseille en het Woonbootmuseum.

In Amsterdam West vind je het gebouw Oklahoma met spectaculaire aanhangwoningen. Dit complex trekt architectuurliefhebbers uit de hele wereld. En wie op zoek is naar een biografie van Johnny Jordaan vindt deze in wijk 6: de Jordaan. Tevens biedt de wijkeninfo extras zoals tips voor cafés en restaurants, historische achtergronden, links naar externe sites voor extra informatie en exclusieve fotoreportages over minder bekende wijken zoals de Westelijke Eilanden.

Binnen half jaar al meer dan 625.000 pageviews
De site www.amsterdamtourist.nl is sinds juni 2005 in de lucht en werd al snel een populair adres bij bezoekers in binnen- en buitenland; binnen een half jaar telde de site meer dan 625.000 pageviews. Je vindt er rubrieken zoals overnachten, eten & drinken, winkelen, vervoer en Over Amsterdam. Binnen de laatste rubriek kun je kiezen uit bijvoorbeeld wijkeninfo, architectuur, design, cultuur, feiten-en-cijfers, typisch Amsterdams en geschiedenis. Vanaf november zal de wijkeninformatie ook in het Engels te vinden zijn. Dan kunnen ook buitenlandse bezoekers zich nog beter informeren over de mogelijkheden die iedere Amsterdamse buurt biedt.

NB: Publieksinformatie, tel.: 0900 400 40 40 ( 0,40 pm)