Ingezonden persbericht


ZA 29.10 MILLIONAIRE + support act White Circle Crime Club (B)

(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Millionaire keert weer in vrede. Met een duivelse plaat. Paradisiac is dieper, slimmer en uitgepuurder dan wat vooraf ging. En tot aan de rand gevuld met de merkwaardige paradox die Millionaire uniek en Millionaire maakt: trash, maar ook melodie. Heavy, maar ook dansbaar. Ruw, maar ook lief. Dit is 100% rock. Rock die op zaterdag 29 oktober live wordt vertolkt in de basement van Nighttown.

Millionaire begint in november 1999. dEUS kondigt een sabbatjaar aan en maakt bandlid Tim Vanhamel technisch werkloos. Eindelijk tijd voor de persoonlijke agenda, aandacht voor Millionaire. Meteen na de release van debuutalbum Outside The Simian Flock uit 2001 is er geen houden meer aan. Nog voor ze de eerste single uit hebben in Groot-Brittannië, heeft de groep al 2 keer geopend voor Muse. Voorman Matt Bellamy laat in november 2001 aan radiomaakster Jo Whiley (BBC Radio !) weten dat hij onder de indruk is: "There's a really good band from Belgium who opened us for is called Millionaire. It's like disco future rock weird stuff."

Ook op Josh Homme van Queens of the Stone Age weet Millionaire indruk te maken. In 2002 tourt Millionaire met de band mee in Europa en in 2003 door Amerika. Diezelfde Homme is ook de producer van het nieuwste album van Millionaire, Paradisiac. Zelf zegt Josh Homme over deze plaat: "Het is een erg gave plaat geworden. De muziek gaat alle kanten op, net als op hun eerste plaat. Bij sommige van Tims nummers zul je denken; hoe kan het zo heavy zijn en tegelijkertijd zo dansbaar?"

Vanhamel heeft een spiciale band met het Rotterdamse poppodium. Al op 17-jarige leeftijd speelde Tim Vanhamel in Nighttown met zijn band Evil Superstars. Ook op Motel Mozaique was hij graag geziene gast als lid van dEUS. Bovendien stond Millionaire stond al eens eerder in Nighttown. Nu, 29 oktober verwelkomt Nighttown Tim Vanhamel met zijn band weer. Dit keer ter ere van het nieuwe album en het ziet er naar uit een heavy, maar erg dansbare avond te worden!

ZA 29.10 MILLIONAIRE + support act White Circle Crime Club

Zaal open 20.00 uur / Aanvang 21.00 uur

EUR 8,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap

Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet

www.nighttown.nl / www.millionaire-theband.com

----------
HET MONUMENTALE

Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC Utrecht

Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 4500 8427

evelyne@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl