Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 22 september 2005

Motel Mozaïque presenteert 'LEAF is Ten' met o.a. Efterklang

Zaterdag 29 oktober 2005 presenteert Motel Mozaïque in Nighttown 'LEAF is Ten', een speciaal project in het kader van het 10-jarig jubileum van The LEAF Label met optredens van Efterklang, A Hawk and a Hacksaw en Sutekh, en de vertoning van een bijzondere film van twee Efterklang-leden.

Club Mozaïque

Stichting Motel Mozaïque organiseert naast het Motel Mozaïque festival en Bazar Curieux ook Club Mozaïque, een serie kleinschalige en onregelmatige programma's op verschillende locaties. Zaterdag 29 oktober 2005 staat Club Mozaïque in het teken van 'LEAF is Ten'; een speciaal project in het kader van het 10-jarig jubileum van The LEAF Label. Efterklang en Hanne Hukkelberg, die wij dit jaar respectievelijk bij Motel Mozaïque en Bazar Curieux te gast hadden, zijn voorbeelden van bijzondere acts van dit kwaliteitsplatenlabel. Tijdens LEAF is Ten verwelkomen wij Efterklang wederom, samen met A Hawk and a Hacksaw en Sutekh.

Efterklang

De tienkoppige Deense band Efterklang ging tijdens Motel Mozaïque 2005 al met een gezonde experimenteerdrift in de weer met knisperende elektronica, aanzwellende strijkers en blaasinstrumenten. Ditmaal verzorgen zij een speciaal optreden, waar slechts vier andere plaatsen in Europa getuige van zijn. Om de release van hun nieuwe plaat voor te gaan en om de tiende verjaardag van het LEAF label te vieren, treedt Efterklang uitzonderlijk aan als trio (bestaande uit kernleden), ook wel 'Efterklang (pi)'. De overige zeven leden laten ze thuis, maar dat weerhoudt Efterklang (pi) er niet van om hun typische soundscapes en composities die herinneringen oproepen aan Sigur Rós, Under Byen en Múm, even gedreven en intiem te brengen. Ze beloven zelfs om in hun audiovisuele show een voorproefje te geven van enkele nieuwe nummers! Het optreden zal aanvangen met Symphony of Jessica Noise, een film van 15 minuten van Efterklang-leden Karim Ghahwagi en Mads Brauer die 'extreme and extremely good' is, aldus Efterklang.

A Hawk and a Hacksaw

A Hawk And A Hacksaw a.k.a. Jeremy Barnes beschikt over een bijzondere gave om muziek nooit normaal te laten klinken. Hij struinde jaren rusteloos de wereld over op zoek naar avontuur en etnische muziek. Veel daarvan is terug te vinden op zijn meest recente en zeer wonderlijke album 'Darkness At Noon', een mengeling van o.a. mariachi, americana, balkanfolk, minimalistische jazz, klezmer, experimentele muziek en tango.

Sutekh

Sutekh is de uit San Francisco afkomstige Seth Horowitz, een sleutelfiguur in de wereld van de Amerikaanse experimentele techno. Veelal geroemd om zijn frisse aanpak van electronica: Het manipuleren en misbruiken van computers, samplers, synthesizers en diverse akoestische instrumenten.

Overig programma Motel Mozaïque

7 oktober 2005: Club Mozaïque en Resfest presenteren Resfest 2005 Opening Night Party, met Who Made Who, Optimo en Boozoo Bajou (zie www.motelmozaique.nl)

14, 15 en 16 april 2006: Motel Mozaïque (meerkunstenfestival)

Kaartverkoop

Kaartjes voor de Club Mozaïque van 29 oktober kosten E12 en zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland (Postkantoren, VVV's en GWK's) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn kaarten ook verkrijgbaar bij Nighttown Café, Plato en Velvet Music.

Voor meer informatie over LEAF is Ten

www.motelmozaique.nl / 010 2250 739
www.theleaflabel.com
www.efterklang.net
www.ahawkandahacksaw.co.uk

Publiciteit: Derrick Smittenaar >> derrick@motelmozaique.nl / 06 191 82 689


---- --