Ingezonden persbericht


Aan de raadsleden van de gemeente Heerlen,
Collegeleden, medewerkers provincie Limburg, pers, sponsoren, Afvaardiging aannemers & adviseurs e.a.

Communicatie Gemeente Heerlen (045) 56 04 711

Uitnodiging viering hoogste punt / eerste steen revitalisatie Theater Heerlen op zaterdag 29 oktober a.s.

Heerlen, 29 september 2005

Geachte heer/mevrouw,

Theater Heerlen heeft een bewogen jaar en zomer achter zich liggen. Zoals u wellicht zelf al heeft kunnen zien, is de revitalisatie van het theater in volle gang. Bovendien heeft de gemeenteraad op 5 juli jl. definitief het startsein gegeven voor de realisatie van de Middenzaal/Vlakke vloerzaal. Deze zaal verrijst aan de achterzijde van het theater. Als alles volgens plan loopt, wordt het gerevitaliseerde theater december 2006 opgeleverd en kan het eind maart 2007 in gebruik worden genomen.

De demontage werkzaamheden aan het gebouw zijn inmiddels zover gevorderd, dat we nu snel met de bouwwerkzaamheden, zoals het leggen van het nieuwe dak op de toneeltoren, kunnen starten. Dit gedenkwaardige moment zal bovendien gekoppeld worden aan de eerste steenlegging, in de vorm van het stellen van de bekisting, voor de Middenzaal/Vlakke vloerzaal.

Met veel plezier nodigen wij u daarom uit om onze gast te zijn bij de viering van 'het hoogste punt/eerste steenlegging' van Theater Heerlen op zaterdag 29 oktober aanstaande, van 13.30 tot 17.30 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 u Ontvangst met koffie en vlaai in voormalige Rotondezaal, bereikbaar via hoofdingang Theater Heerlen

14.00 u Welkomstwoord door de heer L. Damen, wethouder cultuur en welzijn; Aansluitend begeeft het gezelschap zich naar het bouwterrein, aan de achterkant van het Theater (denk aan stevige schoenen en eventueel een paraplu)

14.15 u Handeling hoogste punt revitalisatie Theater Heerlen door mr. A. Gresel, burgemeester gemeente Heerlen

14.45 u Eerste steenlegging/stellen bekisting Middenzaal/Vlakke vloerzaal door mevr. O. Wolfs, Gedeputeerde provincie Limburg

15.00 u Start van de rondgangen door het theater-in-verbouw 16.00 u Gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje 17.30 u Sluiting

Om organisatorische redenen verzoeken wij u het bijgevoegde antwoordformulier vóór 14 oktober aanstaande te retourneren. U ontvangt dan een ticket dat geldt als entreebewijs voor 29 oktober.

Graag tot ziens op 29 oktober!

Met vriendelijke groet,
Gemeente Heerlen,

L. Damen
Wethouder cultuur en welzijn

ANTWOORDFORMULIER
VIERING PUNT/EERSTE STEENLEGGING
REVITALISATIE THEATER HEERLEN
ZATERDAG 29 OKTOBER 2005, 13.30 - 17.30

Organisatie:

Naam:

Adres:

Tel:

o Ja, ik kom naar de viering van het hoogste punt/eerste steenlegging Revitalisatie Theater Heerlen op zaterdag 29 oktober.

o Helaas, ik ben verhinderd

Dit formulier s.v.p. vóór 14 oktober inleveren bij Theater Heerlen, Geerstraat 38 (pand Kredietbank Limburg), of opsturen naar Parkstad Limburg Theaters, Postbus 300, 6400 AH Heerlen, of faxen (045-5718794)


---- --