Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING
Nacht van de Nacht

Utrecht, 13 oktober 2005

Geachte redactie,

Hierbij nodigen Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties u van harte uit voor de eerste editie van de Nacht van de Nacht, zaterdagavond 29 oktober op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Vanaf 19.00 uur begint dit festival te bruisen met tal van activiteiten over de beleving van de nacht. Tot middernacht staan er onder meer optredens van Daniël Lohues en Jetty Mathurin, belevenistochten door het donkere bos, diverse theater- en muziekvoorstellingen, het 1e Nederlandse Nachtcafé, sterren kijken, workshops nachtfotografie, verhalen vertellen en astrologie workshops op het programma.

Onze bebrilde uil, de mascotte van de campagne Laat het donker donker, opent het festival bij restaurant de Kemphaan om 19.00 uur met een acrobatische en spectaculaire stunt. Aansluitend zal cabaretier en actrice Jetty Mathurin het licht uitdoen, Daniël Lohues zijn nachtlied ten gehore brengen en Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu een korte toelichting geven over het belang van donkere nachten voor natuur en mens. Even voor half negen staat de presentatie gepland van de uitgave Schitterend Donker - beleven van donker in een land vol licht. Een boek van uitgeverij Roodbont in samenwerking met onderzoeksbureau Alterra, Natuur en Milieu en de milieufederaties. Deze presentatie is gepland voorafgaand aan het Nachtcafé in restaurant De Kemphaan in Almere.

Almere is 29 oktober hoofdstad van de nacht, maar het is zeker niet de enige plaats waar de nacht wordt gevierd. Op maar liefst 75 andere plekken in Nederland vinden avond- en nachtactiviteiten plaats. De Nacht van de Nacht wordt een jaarlijks terugkerend evenement, vergelijkbaar met de landelijke museumnacht. Een volledig overzicht van activiteiten is te vinden op www.laathetdonkerdonker.nl

Voor de pers is er aansluitend aan het festival film- en fotomateriaal beschikbaar.

Wij hopen u 29 oktober te kunnen begroeten bij stadslandgoed De Kemphaan, Waterlandseweg in Almere.

Met vriendelijke groet,

Jelka Both en Michel Jehae
Persvoorlichter Natuur en Milieu
06-43557583/06-14487427

-----------------------


---- --