Gemeente Hulst


Persbericht - 18.10.2005

Landelijke archievendag

Op zaterdag 29 oktober 2005 wordt voor de tweede keer de Landelijke Archievendag georganiseerd. Op deze dag presenteren een groot aantal archiefbeherende instellingen zich aan het publiek.

Ter gelegenheid van de opendag wordt door wethouder van Driessche het eerste exemplaar van het bevolkingsregister van Boschkapelle over de jaren 1900 1936 in ontvangst genomen. Deze bewerking is uitgevoerd door mevrouw T. van Overmeere Mortier. Het eerste exemplaar wordt door de heer L. Lebbinck, voorzitter van het werkverband Vrienden van het Hulster Archief, aangeboden aan wethouder van Driessche.

Verder vinden tijdens deze dag in het s-Landshuis nog een tweetal bijzondere activiteiten plaats. De heer T. van Kemseke geeft uitleg over het onderzoek dat hij heeft verricht in de archieven van verschillende zorginstellingen. Ook geeft hij uitleg over de problemen die hij tegenkwam bij het schrijven van zijn boeken over die zorginstellingen.
De heer M. Zwartelé geeft informatie over deelname aan het project Onder de toren. Op korte termijn wordt gestart met het ordenen, sorteren en in elkaar zetten van de aardewerk vondsten die zijn gedaan tijdens de opgraving op het terrein achter de Basiliek aan de Korte Nieuwstraat. Belangstellenden kunnen deze dag kennis maken met het project en zich als vrijwilliger voor deelname aanmelden.

Archiefdag in Hulst
Op zaterdag 29 oktober 2005 is het gemeentearchief in s-Landshuis geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De hele dag wordt er informatie en uitleg gegeven over het doen van onderzoek in de gemeentelijke archieven.
Daarnaast zijn er op de Landelijke Archievendag in de leeszaal van het s-Landshuis vrijwilligers aanwezig, die belangstellenden kunnen informeren over het doen van genealogisch onderzoek in de verzamelingen.

De Landelijke Archievendag vormt de opening van de Week van de Geschiedenis. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.weekvandegeschiedenis.nl

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl