Gemeente Wijk bij Duurstede

Tweede Landelijke Archievendag

Zaterdag 29 oktober 2005 houden zo'n 60 archiefinstellingen in Nederland voor de tweede maal een Open Dag. Deze Landelijke Archievendag vormt tevens de opening van de Week van de Geschiedenis, die tot en met 6 november 2005 duurt. Informatie over de archieven die meedoen en hun activiteiten die dag is te vinden op de websites www.archievendag.nlen www.weekvandegeschiedenis.nl. Ook is er een folder die u op het gemeentehuis kunt ophalen. Natuurlijk kunt u ook even bellen met het archief (0343-595516 / 517), een e-mail sturen aan streekarchivariaat@wijkbijduurstede.nlof zelf even langs komen.

Speciale activiteiten in Wijk bij Duurstede
De centrale vestiging van het Streekarchief Kromme Rijngebied - Utrechtse Heuvelrug in Wijk bij Duurstede is op 29 oktober de hele dag van 10.00 uur tot 17.00 uur open. Het Streekarchief is gehuisvest in het Wijkse gemeentehuis aan de Karel de Grotestraat 30.

In de hal van het gemeentehuis zijn de historische en genealogische verenigingen uit de regio aanwezig met een informatiestand, waar tevens het nodige te koop is. Op een groot scherm in de raadzaal worden doorlopend films uit de regio vertoond, waaronder enkele oude dorpsfilms en een DVD over de sloop van het Wijkse fruitveilingcomplex. Ook kunt u twee fototentoonstellingen bezichtigen over de archiefcalamiteit die het streekarchief in 2002 trof en over de fruitveiling. Tenslotte worden er spannende rondleidingen gegeven door de in 2002 onder water gelopen archiefbewaarplaats, waarbij ook enkele bijzondere archiefstukken te zien zijn, zoals het Wijkse stadsrecht uit 1300. De aanwezige personeelsleden en vrijwilligers zullen u die dag graag ontvangen en laten zien wat het Streekarchief allemaal te bieden heeft!


* Geplaatst op: 20-10-2005 08:32:10