Ingezonden persbericht

Elements brengt 5 kunstdiciplines samen

kunst aan de kade opent nieuwe expositie

ROTTERDAM, 20051020 -- Cartoonist PEJO viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum met een overzichtstentoonstelling. Er is veel origineel tekenwerk te zien. Naast schetsen en voorstudies zijn er ook eindproducten als T-shirts en knuffelbeesten. Cartoons die gemaakt werden in opdracht van reclamebureaus komen tevens aan bod. Het is de bedoeling dat deze jubileum-expositie in 2006 ook elders in het land te zien zal zijn. PEJO publiceert voornamelijk in de bladen van Noordpers en de Hazewinkel pers.


Fotografie
Eveneens exposeren drie fotografen hun werk.
Diederick Ingel uit Amsterdam toont onder andere in vier magistrale foto's (ongemanipuleerd) zijn "Iron Poetry". Frans Kunst van French Art Photo heeft met "Changing Faces" succesvol acht verschillende gezichten gefotografeerd bij twee modellen. Fotograaf Michaël heeft het element water vormgegeven in zijn foto's van zeelieden. Michaël bewerkt zijn foto's uit principe niet waardoor de beelden puur blijven.

Schilderkunst en ruimtelijk werk
Beeldend kunstenaar Eric D'Hondt heeft zijn schilderkunst naar het driedimensionale vlak gebracht met zijn portretten in stof. Zijn portretten zijn hangend in de vrije ruimte geëxposeerd.

Onder voorbehoud sluit de New Yorkse kunstschilder/tekenaar Li Ming Shun zich nog bij dit gezelschap aan en toont olieverfschilderijen en potloodstudies, gemaakt tijdens zijn reizen door voornamelijk China.

Dans
Tijdens de feestelijke opening heeft Dance Universe de première van haar nieuwste productie: "ELEMENTS WITHIN" van choreograaf Teck Voon Ng, speciaal geschreven voor de jaarlijkse uitvoering van Dance Universe. Teck Voon Ng heeft "ELEMENTS WITHIN" gecreëerd voor drie Aziatische vrouwelijke dansers
(Lena Kanise uit Japan, Jungun Jang uit Korea en Zeng Ying uit China). Ook op zondag 30 oktober om
16:00 uur is een uitvoering in de drijvende expositieruimte van "Kunst aan de Kade" in de WIJNHAVEN.

Opening
De feestelijke opening is op zaterdag 29 oktober 2005 om 15:30 uur in de drijvende expositieruimte van "Kunst aan de Kade" in de WIJNHAVEN, in het centrum van Rotterdam, tegenover huisnummer 90.

Openingstijden
De expositieruimte is geopend van 13:00 uur tot 18:00 uur op vrijdag, zaterdag en zondag. De expositie duurt tot eind november 2005.

Voor de pers
Voor de pers kan op verzoek een afwijkende openstelling gerealiseerd worden. Foto's kunnen gedownload worden van de ftp site. (www.blauwbrugservice.nl . Gebruik alleen met ©-vermelding van de fotograaf). Graag even een e-mail sturen naar het projectburo om een password te krijgen. Websites: www.kunst-aan-de-kade.nl * www.pejocartoons.nl * www.french-art-photo.com * www.dingel.nl * home.tiscali.nl/boelrijk * www.ericdhondt.nl * www.danceuniverse.nl * www.limingshun.com. Deze expositie werd mede mogelijk gemaakt door: Buro Blauwbrug, Empathy .nLaw, LenoirSchuring, ModoVanGelder en Jocco Aap bv.


Peter J. de Vries, Projectmanager
Dance Universe Society




dance Universe society