Time : 1:59:13 PM
Date : Monday, October 24, 2005
Sender Name: Standaard Boekhandel

Meer dan 190.000 Vlamingen ontdekken de nieuwe najaarsboekenoogst reeds vóór de opening van de Boekenbeurs

Op zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 oktober organiseert Standaard Boekhandel naar jaarlijkse traditie en al voor de 22ste keer zijn jaarlijkse Opendeurdagen. Tijdens dat verlengd weekend, dat aan de opening van de boekenbeurs vooraf gaat, zijn bijna 100 Standaard Boekhandels ook op zondag uitzonderlijk open van 10 tot 18 uur. Deze timing is slim gekozen vermits op basis van een interne reglementering binnen de boekensector op dat moment alle nieuwigheden van het najaar moeten aanwezig zijn bij de boekhandel. Boekenliefhebbers krijgen op deze manier drie dagen lang de kans om bij Standaard Boekhandel in avant-première kennis te maken met de nieuwe najaarsboekenoogst.
Standaard Boekhandel voorspelt een goede najaarsverkoop dankzij een breed kwalitatief aanbod van nieuwigheden en enkele absolute toppers. Op basis van de jaarlijks stijgende bezoekcijfers verwacht Standaard Boekhandel dit jaar ruim 190.000 bezoekers tijdens de drie Opendeurdagen (dat zullen er wellicht meer zijn dan de bezoekers aan de Boekenbeurs op elf dagen). Zo een massa boekenliefhebbers krijg je alleen in beweging als je een traditie weet op te bouwen rond sfeer en beleving. Boeken kijken wordt immers dat weekend nog gezelliger met uitgelezen drankjes en
hapjes en een heleboel leuke activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen.
Bij iedere Standaard Boekhandel kan je deelnemen aan een grote winkelzoektocht en onder meer één jaar gratis lezen winnen. Talrijke auteurs zijn te gast, een greep uit de gastenlijst: Stan Lauryssens, Mitta Van der Maat, Axel Daeseleire, Patrick Janssens, Dirk Bracke, Pieter Aspe, de tekenaars van Orphanimo, Bert Kruismans, Katja Retsin, Lieve Blancquaert, Filip Meirhaeghe, Bob Mendes, Rik Coppens, Frank Raes,...
Kinderen brengt men op diverse plaatsen in de juiste stemming met clowns, kindergrime, ballonkunstenaars en zelfs een heuse Nero-wafelenbak.
Het programma van iedere plaatselijke Standaard Boekhandel is terug te vinden op www.standaardboek.com

Als kers op de taart krijgt elke klant tijdens de Opendeurdagen een mooie literaire agenda cadeau met leuke tekstjes rond het thema "Lezen is plezant" van de hand van Martha Heesen, Harm de Jonge, Guus Kuijer, Joke van Leeuwen, Patricia De Martelaere, Paul Verrept en Frank Westerman. Alle auteurs zijn winnaars of genomineerden van De Gouden Uil Literatuurprijs of De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs in 2005. Peter-Paul Rauwerda, Paul Verrept, Joke van Leeuwen, Noëlle Smit (illustratoren van de genomineerde boeken voor De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2005) zorgden voor mooie illustraties.

Voor meer informatie en met vragen kan u terecht bij Daniël Dullers, Directeur marketing, op het nummer 0477/49.74.63.

Op vraag via mail aan ilse.symoens@standaardboek.com sturen wij u graag via mail een PDF van ons campagnebeeld of via Taxipost een exemplaar van onze literaire agenda.