Gemeente Tilburg

Datum
26 oktober 2005

De Brabantse Spelen vier dagen op de Heuvel

Tijdelijke vormgevingsmanifestatie reist langs vijf Brabantse steden

Aanstaande zaterdag 29 oktober tot en met dinsdag 1 november vindt er op de Heuvel een vormgevingsmanifestatie plaats. De officiële opening van deze vormgevingsmanifestatie start om 12.00 uur. Burgemeester Vreeman, voorzitter van het Tilburgse Team de Mission zal de manifestatie met de naam "De Brabantse spelen" openen samen met Willem II spelers Raymond Victoria en Marko Kolsi. Het betreft een tentoonstelling die wordt gepresenteerd in vijf zeecontainers. Deze worden in stervorm opgesteld op de Heuvel. Vier dagen lang is de vormgevingsmanifestatie in Tilburg te zien, dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken.

De Brabantse Spelen
De Brabantse Spelen is een grootschalige vormgevingsmanifestatie georganiseerd door de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting (NBKS) in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en Brabantstad. Elk van de vijf Brabantse steden koos uit een aantal vormgevers en vormgeverscollectieven een finalist met een ontwerp rondom het thema sport. De vijf winnende ontwerpen worden getoond tijdens deze vormgevingsmanifestatie die langs de vijf Brabantse steden reist. Na Tilburg zullen de Brabantse spelen nog in 's-Hertogenbosch Breda en Helmond te zien zijn.

Textiele vormgeving
Elke stad heeft zijn eigen invalshoek gekozen: Breda richt zich op grafische vormgeving, 's-Hertogenbosch op keramische vormgeving, Eindhoven op 3-d en productvormgeving, Helmond op productvormgeving in samenwerking met het bedrijfsleven en Tilburg op textiele vormgeving. Vijf zeecontainers van twaalf meter lang zijn het podium voor de volgende finalisten: GBO Design-Engineering uit Helmond, ontwerperscollectief Mark A uit Breda, ontwerpersgroep Yksi uit Eindhoven en Joris Laarman uit Žs-Hertogenbosch. Tilburg wordt vertegenwoordigd door Huis Marie/Sigrid Calon.

Op- en afbouwwerkzaamheden

De laatste werkzaamheden rondom de Brabantse Spelen moeten nog plaats vinden. De opbouw van de vormgevingsmanifestatie op de Heuvel start aanstaande vrijdag om 09.00 uur tot 12.00 uur. De tentoonstelling wordt op woensdag 2 november vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur weer opgeruimd. Als omwonende kunt u hier tijdens de opbouw- en afbraakwerkzaamheden misschien wat (geluids)overlast van ondervinden. Wij streven natuurlijk naar minimale overlast maar vragen in het geval dat, toch hiervoor uw begrip.

Meer informatie

Tijdens de Brabantse spelen kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het favoriete ontwerp wint de publieksprijs van 5000 euro. De ontwikkelingen rondom De Brabantse Spelen en overige informatie zijn te vinden op de website www.brabantsespelen.nl

Voor vragen naar aanleiding van deze tentoonstelling of brief kunt u contact opnemen met Lucas van Nielen, tel. 06 - 22 99 41 29 of Bas Veldhuizen, tel. 06 - 40 34 83 17 beiden van de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting. Ook tijdens de vormgevingsmanifestatie zijn deze telefoonnummers bereikbaar.


---- --