Jongeren filmen jongeren voor FNV

Fnv

Première: vakbond maakt film over engagement van jongeren

Wat beweegt de jeugd van tegenwoordig? Zijn jongeren nog wel actief, of zijn ze alleen maar bezig met oppervlakkige bling bling? Over die vraag gaat de film 'Hollandse nieuwe'. In 20 minuten wordt een beeld geschetst van hedendaagse jongeren die actief zijn op allerlei terreinen: bemiddeling bij ruzies op school, het openhouden van de grootste skate-arena, vrijwilligerswerk in een dojo voor Japanse vechtsporten.

Wij nodigen u van harte uit om de première van 'Hollandse nieuwe' bij te wonen op zaterdag 29 oktober vanaf 11.30 uur. Na de vertoning wordt doorgepraat over nieuwe en oude waarden en drijfveren.

De film is gemaakt door jonge filmmakers in opleiding op verzoek van Nederlands grootste vakcentrale FNV. Hij wordt op DVD gratis verspreid binnen vakbonden. Het doel is om de vooroordelen te doorbreken over jongeren die niet meer geïnteresseerd zouden zijn in maatschappelijke idealen of het bestrijden van misstanden. Het gaat veeleer om communicatieproblemen tussen generaties, waarbij andere begrippen worden gebruikt voor dezelfde onderliggende waarden.

Hollandse nieuwe'. Jongeren filmen jongeren.
Première zaterdag 29 oktober van 11.30 - 14.30 uur
Tivoli De Helling, Helling 7, 3523 CB Utrecht

Meer informatie: FNV Voorlichting, Toos Bierhoff, 020 - 58 16 555